Feelia satsaa uuteen ruokatehtaaseen

Liikevaihto kasvanut 66 prosenttia.

Valmiita ja puolivalmiita ruokia valmistava Feelia Oy, jolla on myös verkkokauppa feliaruokakauppa.fi,  rakentaa uutta ruokatehdasta Pyhännälle. Tämän vuoden keväällä käynnistyneiden töiden on määrä valmistua kuluvan vuoden lopulla. Tehdasinvestoinnin arvo on noin 3,5 miljoonaa euroa.

Ilmoitus

Tilausmäärät ovat viime vuosina nousseet ja varastotilat ovat jääneet pieniksi. Uuden ruokatehtaan myötä varastotilaa saadaan lisää, mutta samalla mahdollistetaan uudet valmistusmenetelmät ja uudet tuoteperheet markkinoille.

- Kotimaan lisäksi haemme lisämyyntiä Pohjoismaista, jonne aloitimme viennin elokuussa 2017. Signaalit Ruotsista, Norjasta ja Tanskasta ovat erittäin lupaavat, kertoo Feelian toimitusjohtaja Jukka Ojala.

Lisää työpaikkoja

Feelia toimittaa lounasratkaisuja muun muassa henkilöstöravintoloille, kauppaliikkeille sekä kahviloille, ja ruokaratkaisuja julkiselle sektorille ja yleisötapahtumiin.

Viime vuonna yhtiön liikevaihto oli 5,9 miljoonaa euroa. Kuluva vuosi on alkanut vauhdikkaasti, sillä viiden ensimmäisen kuukauden liikevaihto oli 66 prosenttia suurempi kuin vuosi sitten vastaavana ajankohtana.

Uusinvestointi tuo mukanaan myös uusia työpaikkoja.

- Palkkaamme seuraavien viiden vuoden aikana 15-20 uutta työntekijää.

Feelian kasvu tuo lisätyötä myös paikallisille tuottajille, joilta yhtiö hankkii raaka-aineen. Yhtiön käyttämien raaka-aineiden kotimaisuusaste on 75-80 prosenttia.

- Sen lisäksi Feelia pitää aiheuttamansa hiilijalanjäljen pienenä uuden tehtaan teknologisella ratkaisuilla. Tehtaan käyttämä energia syntyy uusiutuvista energialähteistä, ja prosessihöyryn käytämme tehtaan lämmittämiseen, Ojala huomauttaa.

Ilmoitus