Espoo katsoo tulevaisuuteen – järjestää digikokeilukilpailun

"Haemme ensisijaisesti laadukkaita kokeiluja, emme niinkään kokeilujen suurta määrää".

Ilmoitus

Espoon kaupunki etsii digikokeilukilpailulla uusia innovatiivisia ratkaisuja kokeiltavaksi kaupungin palveluissa. Kokeilut toteutetaan syyskuun 2019 ja vuoden 2020 lopun välillä. Kokeilut voivat kestää 3–9 kuukautta ja olla arvoltaan 8 000–30 000 euroa riippuen niiden luonteesta ja vaativuudesta.

Ehdotuksia digikokeilukilpailuun voivat tehdä niin asukkaat, yritykset, tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimijat kuin yhteisötkin. Kaupunki kannustaa digikokeilukilpailussa myös yhteiskehittämiseen ja kumppanuuteen siten, että ehdotuksen voi jättää konsortio, jossa on edustettuina esimerkiksi yritys, yhteisö ja tutkimus- ja oppilaitos.

Ilmoitus

Ehdotuksia voi jättää ajalla 13.5.–15.6.2019. Kilpailuhakemukset jätetään verkkolinkin kautta.

Haussa asiakaslähtöiset palvelut

Digikokeilujen tarkoituksena on tunnistaa toimivia ja kestäviä tulevaisuuden digitaalisia ratkaisuja, joita voitaisiin pilotoida ja levittää Espoon kaupungin palveluissa.

– Haemme ensisijaisesti laadukkaita kokeiluja, emme niinkään kokeilujen suurta määrää, kertoo tiedotteessa Espoon digiagendan kehittämispäällikkö Valia Wistuba.

Espoon väestö ja vieraskielisten osuus kasvavat ja asukkaat ikääntyvät. Kaupungin lähtökohtana on kehittää asukas- ja asiakaslähtöisiä digitaalisia palveluja, jotka ovat tarjolla ajasta, paikasta ja kielestä riippumatta ja siten helpottavat arjen sujumista.

Kaikenlaiset ehdotukset ovat tervetulleita, mutta ehdotuksia toivotaan erityisesti neljältä painopistealueelta:

1) Palvelujen ja toimintojen kehittäminen robotiikan ja analytiikan ratkaisuilla

2) Hyvinvointia ja liikkumista edistävät kestävät ratkaisut

3) Tilojen ja ympäristön käytön kehittäminen

4) Kaupungin elinvoimaisuutta edistävät ratkaisut

– Esimerkiksi robotiikkakokeiluehdotuksia toivomme eri palvelualueille, kuten päiväkoteihin, kouluihin, asiakaspalveluun, työllisyyspalveluihin tai vanhusten palveluihin, Valia Wistuba kertoo.