Ensimmäiset viikot uuden koneen kanssa: ”Täysin varattu”

”Kaikilla tekstiileillä on arvo.”

Ehandel kertoi pari viikkoa sitten H&M:n lanseeranneen uuden Looop-nimisen laitteen yhteen myymäläänsä Tukholmassa. Asiakkaat voivat viedä laitteeseen repaleiset vaatteensa ja kone tekee niistä muutaman prosessin kautta uusia vaatteita. Mutta millainen vastaanotto kierrtätyslaitteella on oikeastaan ollut?

Olemme ylpeitä, kun voimme ensimmäisenä muotiyrityksenä tarjota tekstiilien kierrätyksen suoraan liikkeessä ja tuntuu todella mukavalta, että asiakkaiden vastaanotto on ollut niin positiivinen, H&M Ruotsin kestävän kehityksen päällikkö Felicia Reuterswärd sanoo Ehandelin sisarsivustolle.

Ilmoitus

Loopin tarkoituksena on ennen kaikkea visualisoida asiakkaillemme, että kaikilla tekstiileillä on arvo ja toivomme voivamme inspiroida heitä pidentämään vaatteiden ikää eri tavoin. Olemme iloisia, että Looopin saama mielenkiinto on ollut niinkin suurta, koska meille on tärkeää saada asiakkaat mukaan matkalle, jotta voimme jatkaa kierrätyksellisen ja ympäristöystävällisen muotialan kehitystä.

Felicia Reuterswärd kertoo edelleen, että kiinnostus on ollut suurta ja tällä hetkellä laite on kokonaan varattu. He ovat itsekin vasta tutustumisasteella Looopin kanssa ja toiveena on, että tulevaisuudessa he voivat antaa lisää aikoja.

Tällä hetkellä tarjoamme paria varattavaa aikaa viikossa. Sen lisäksi teemme sen ohella erilaisia kokeiluja, jotta opimme koko ajan lisää koneesta ja sillä tavoin voimme pitkällä juoksulla lisätä tuotantoa ja laajentaa tarjontaa.

 

Miten kauan aikaa menee ennen kuin sinne laitettu vaate tulee ulos uutena?

Miten pitkä prosessi on, vaihtelee siitä riippuen, miten vanhan vaatteen sinne laittaa ja millaisen vaatteen haluaa tuottaa. Toimitusaika asiakkaille riippuu myös miten paljon varauksia meillä on, mutta kommunikoimme suoraan asiakkaan kanssa prosessin aikana.

Felicia Reuterswärd ei kerro sen enempää tulevaisuuden suunnitelmista, kuten tullaanko vastaavia laitteita näkemään myös muualla.

Ilmoitus