EMEET Collector Bankin Petri Koskinen: Rahoitusala on jatkuvassa muutoksessa

”Mobiilin ja maiden rajat ylittävän tarjonnan merkitys kasvaa jatkuvasti. Loppuasiakkaat ja kauppiaat hakevat ratkaisuilta helppoutta, joustavuutta ja nopeutta.”

 

Ilmoitus

TEEMME YHTEISTYÖSSÄ EHANDEL EVENTIN KANSSA HAASTATTELUJA VALIKOITUJEN YHTEISTYÖKUMPPANEIDEN KANSSA.

 

Syksyn Emeet Helsingissä pidetään 1. lokakuuta. Tapahtuman edellä haastattelemme tapahtuman yhteistyökumppaneita ja tänään vuorossa on Collector Bank. Kysymyksiin vastaa Collector Bankin Head of Payments, Petri Koskinen (kuvassa).

 

Kerro hieman yrityksestänne!

- Collector on vuonna 1999 perustettu, Tukholman pörssiin listattu innovatiivinen digitaalinen pankki, joka tarjoaa rahoitusratkaisuja yrityksille ja yksityishenkilöille. Pääkonttorimme sijaitsee Göteborgissa, jonka lisäksi Collectorilla on konttorit Tukholmassa, Helsingissä ja Oslossa. Pankkitoiminnan lisäksi Collector harjoittaa perintätoimintaa sekä sijoittaa potentiaalisiin fintech -yrityksiin pääomasijoitusrahastonsa kautta. Suomi, Ruotsi ja Norja ovat päämarkkinamme.

- Collectorin arvot ovat sitoutuneisuus, yrittäjyys ja eettisyys ja näiden pohjalta toimimme. Uskomme hyvien ideoiden voimaan, toimimme asiakaslähtöisesti ja tarjoamme joustavan asiakaslähtöisen ratkaisun niin isoille kuin pienemmillekin yrityksille. Rahoitusala on jatkuvassa muutoksessa ja rahoitusalan toimijoiden tulee pystyä muuttumaan sen mukana.

 

Ilmoitus

Millaisia palveluja tarjoatte?

- Suomessa Collector tarjoaa sekä B2C että B2B lasku- ja osamaksuratkaisuja verkkokauppaan ja myymälöihin, yrityslainoja, myyntisaatavarahoitusta, kiinteistörahoitusta sekä vakuudettomia kulutusluottoja. Tarjoamme palveluitamme sekä suoraan että yhteistyössä kumppaniemme kanssa. Näitä kumppaneita ovat maksupalvelutarjoajat (PSP) että tekniset alustatoimittajat.

 

Tuleeko pankkien toiminta muuttumaan tulevaisuudessa?

- Kyllä. EU:n säädökset ja esimerkiksi PSD2 tulevat muuttamaan pankkien toimintaa. Vastaaminen EU- ja maakohtaisiin lisääntyviin rajoitteisiin ja säätelyihin on edellytys toiminnan jatkamiselle.

- Aidosti monikanavaiset ratkaisut tekevät myös vahvasti tuloaan. Kaiken pitää toimia yhtä varmasti ja helposti käytetystä kanavasta riippumatta. Yritysasiakkaille tulee pystyä tarjoamaan samanlaisia palveluja kuin tänä päivänä on tarjolla kuluttaja-asiakkaille.

 

Millaisia muutoksia maksutapohin voidaan odottaa tulevaisuudessa?

- Kontaktittomat maksutavat tulevat kasvamaan. Esimerkiksi Suomessa kortilla voi maksaa lähimaksuja 50 euroon saakka, mutta puhelinapplikaatiossa tällaista rajaa ei ole.

 

Alalla on tällä hetkellä monia samantyyppisiä yrityksiä. Miksi kannattaa valita juuri Collector Bank?

- Pystymme palvelemaan sekä kuluttaja- että yritysasiakkaita verkossa ja myymälässä kaikissa pohjoismaissa. Laaja kumppaniverkosto ja tiivis yhteistyö auttavat menestymään markkinoilla.

 

Onko suomalaisten ostokäyttäytymisessä eroja muihin Pohjoismaihin verrattuna, teidän näkökulmastanne?

- Kyllä. Suomessa pankkimaksu eli suorat tiliveloitukset ovat edelleen hyvin suosittuja ja jopa 70 prosenttia kaikista maksuista.

 

Oletteko osallistuneet Emeetin aikaisemmin ja millaisia odotuksia teillä on Helsingin lokakuisen Emeetin edellä?

- Olemme olleet mukana useamman kerran sekä Suomessa että Ruotsissa. Positiiviset kokemukset ovat kannustaneet meitä osallistumaan edelleen. Odotamme tapaavamme runsaasti uusia asiakkaita ja kumppaneita.