“Ei alushousuja kivijalkakaupassakaan soviteta” – suomalainen alusvaatebrändi ottaa seuraavan askeleen ulkomaille

Supercellin Mikko Kodisoja sijoittaa suomalaiseen alusvaatebrändiin.

Ilmoitus

Vuonna 2016 lanseerattu suomalainen alusvaatebrändi the other danish guy™ ottaa seuraavan merkittävän askeleen maailman alusvaatemarkkinoille.

Yritys on saanut sijoittajaksi Supercellin perustajiin kuuluvan Mikko Kodisojan, jolla on vahva kokemus yritysten nopeasta kasvattamisesta ja kansainvälistämisestä.

- Haluan nähdä lisää Suomesta lähteneitä globaaleja menestystarinoita. The other danish guy edustaa juuri niitä asioita, joiden uskon tuovan menestystä: Asialleen omistautunut tähtitiimi, skaalautuva bisnesmalli, kestävä kehitys ja selkeä fokus. Ja ne kalsarit ovat ihan pirun mukavat jalassa, sanoo Kodisoja.

Kalsareita muovijätteestä

Valtameriin hylätyistä kalaverkoista ja muusta muovijätteestä alushousuja valmistava the other danish guy on tavoittelemassa merkittävää siivua kasvussa olevalta yli 20 miljardin euron alusvaatemarkkinalta.

Tällä hetkellä brändillä on myyntiä jo 27 maahan ja yrityksen tuotteet on noteerattu näyttävästi maailman mediassa, esimerkiksi The Guardianissa ja Huffington Postissa. Yritys toimii tarkasti valitulla segmentillä: sillä on vain yksi tuotekategoria ja se käy kauppaa ainoastaan verkossa.

The other danish guyn perustaja ja toimitusjohtaja Tommi Lähde kertoo:

- Päätimme tehdä pelkästään kalsareita ja olla siinä maailman parhaita. Puuvilla ei ollut vaihtoehto, koska sen kasvattaminen on niin epäekologista – vedenkulutus tuotettua puuvillakiloa kohti on yli 10 000 litraa. Tekstiiliteollisuuden on pakko keksiä vaihtoehtoja puuvillalle, ja halusimme olla ensimmäisten joukossa hyödyntämässä uusia raaka-aineita. Valtamerien muovikatastrofi on todellinen, ja kunhan teemme tämän riittävän isosti, jokaisella kalsariparilla on todellakin merkitystä.

Keskittyminen pelkkään verkkokauppaan oli the other danish guylle ilmiselvä ratkaisu:

Ilmoitus

- Ei alushousuja kivijalkakaupassakaan soviteta. Tämä kategoria on nopeimmin kasvavien joukossa ja kun olemme onnistuneet tekemään asiakaskokemuksesta koko ajan sujuvampaa, parempaa ja henkilökohtaisempaa, on vaikea nähdä millä tavalla vähittäiskauppa voisi panna paremmaksi.

Mikko Kodisojan sijoitusyhtiö KEM Ventures on the other danish guyn ensimmäinen ulkopuolinen sijoittaja. Nykyinen rahoituskierros on vielä käynnissä.

- Olemme vasta maailmanvalloituksen alussa, mutta haemme edelleen kovia strategisia partnereita, jotka pystyvät auttamaan yhtiötä globaalin laajenemisen seuraavissa vaiheissa, toteaa Lähde.