”Ehkä maailman suurin” pakettiautomaatti avattiin Helsingissä

Lokerikkoseinää yli 40 metrin verran.

Ilmoitus

Suomen suurin pakettiautomaatti avattiin maanantaina 28.1.2019 Helsingin Elielinaukiolla sijaitsevan Postitalon myymälässä. Kyseessä on itsepalvelualue, jossa pakettiautomaatti on asiakkaiden käytössä jatkossa joka päivä.

Pääpostin pakettiautomaatissa on lokerikkoseinää yli 40 metrin verran. Postin tiedotteen mukaan, kyseessä on Suomen, ja ehkäpä jopa maailman suurin pakettiautomaatti.

Ilmoitus

- Pääpostin valtavassa pakettiautomaatissa on lokeroita yhteensä 412, Postin palvelupisteverkoston johtaja Lasse Huttunen sanoo tiedotteessa.

Historian suurin pakeetivolyymi

Posti ilmoittaa samalla tehneensä verkkokaupan puolella ennätyksiä toisensa perään, sillä joulukuussa ylitettiin historian kovin viikoittainen pakettivolyymi, kun Postin kautta kulki yli 1,3 miljoonaa pakettia.

Ennätystahti on seurausta monesta asiasta. Ensinnäkin siitä, että verkkokauppa kasvaa voimakkaasti. Toisaalta ennätykseen vaikuttaa myös se, että suomalaiset pitävät pakettiautomaateista ja ohjaavat niihin mielellään lähetyksiään. Suomessa pakettiautomaatit ovat suositumpia toimituspaikkoja kuin muualla Euroopassa.

Euroopan suurimpia automaattiverkostoja

- Postin automaattiverkosto on yksi Euroopan suurimmista. Verkostossamme on jo 1 000 automaattia ja tarkoituksenamme on kasvattaa automaattien määrä tänä vuonna 1 500 kappaleeseen. Automaattien kautta kulkeneiden lähetysten määrä kasvoi vuonna 2018 noin 22 prosenttia ja uskomme kasvun jatkuvan, Huttunen kertoo.

Tiesitkö, että:

  • Maailman suurimman pakettiautomaatin mitat Helsingissä: pituus yli 40 metriä ja automaatissa on 412 lokeroa
  • Pakettiautomaatti on avoinna päivittäin (ma-la klo 7-22 ja su 9-22)
  • Automaatin kautta kulkee ennen kaikkea verkkokaupasta ostettuja tavaroita
  • Paketeista suurin osan on lähetetty Suomesta, mutta automaattiin saapuu paketteja Ruotsista, Saksasta, Englannista – oikeastaan ympäri maailmaa
  • Mitä automaattien ovien takaa löytyy? Todennäköisesti tietokone- tai konsolipeli. Postin suuren verkkokauppatutkimuksen mukaan tuoteryhmittäin tarkasteltuna verkosta ostamisen osuus on suurin peleissä, musiikissa ja elokuvissa (55%), kirjoissa ja lehdissä (33%) sekä kodin elektroniikassa ja tekniikassa (33%). Näiden jälkeen suurin osuus verkko-ostamisella on vaatteissa, kengissä ja asusteissa (27%), muissa harrastetuotteissa ja tarvikkeissa sekä urheiluvälineissä (25%).
  • Suurin osa pakettiautomaatin paketeista on tilattu läppärillä