Dustin ostaa suomalaisen IT-palveluntuottajan ja kasvaa pk-yritysmarkkinoilla

”Tekee meistä suomalaisten pk-yritysten kumppanin.”

Ruotsalainen Dustin on sopinut suomalaisen, erityisesti pk-yrityksille IT-palveluja toimittavan ITaito Oy:n osakekannan ostamisesta. Dustin on eräs Pohjoismaiden johtavimmista IT-tuotteiden sekä niihin liittyvien palvelujen ja ratkaisujen jälleenmyyjistä.

Ilmoitus

ITaidon laaja tarjonta kattaa ensisijaisesti muutoksenhallinta- ja pilvipalvelut, varmennuksen ja konesalit.

- ITaidon osto tekee meistä suomalaisten pk-yritysten kumppanin IT-tuotteita tai palveluja koskevissa haasteissa. ITaidon vankka ja laaja palveluvalikoima täydentää luonnollisella tavalla Dustinin verkkokauppaa. Olen hyvin iloinen pystyessämme nyt vahvistamaan asemaamme Suomessa entisestään. Meillä on nyt vankka kokonaisvalikoima kaikilla markkinoilla, Dustinin konsernin johtaja ja toimitusjohtaja Thomas Ekman sanoo tiedotteessa.

ITaito perustettiin vuonna 2008, ja sen liikevaihto vuonna 2017 oli 5,7 MEUR. Yrityksellä on 26 työntekijää, konttori Vantaalla ja sen nykyinen omistajaryhmä koostuu työntekijöistä ja yksityissijoittajista.

- Dustinilla on vankka kokemus pk-yrityksistä, ja yhdessä pystymme luomaan laajoja synergioita. ITaito vahvistaa Dustinin pk-yrityksille suuntautuvaa tarjoamaa uusilla palveluilla samalla, kun nykyiset asiakkaat pääsevät osallisiksi Dustinin laajasta valikoimasta ja tehokkaasta verkkokaupasta. Odotan innolla mahdollisuutta jatkaa tarjontamme kehittämistä osana Dustinia, toimitusjohtaja ja osakas Vesa Korkiamäki sanoo.

Hankinnan arvioidaan vaikuttavan hyvin vähän Dustinin osakekohtaiseen tulokseen kuluvan tilikauden aikana. Yhtiön suunnitellaan konsolidoitavan Dustin-konserniin kesäkuun 2018 aikana ja jatkavan toimintaansa edelleen omalla nimellään.