Dronet mullistavat alaa – Tavarat tuodaan ilmateitse jo keväällä

Helsingin taivaalla nähdään ensi keväänä amerikkalaisia lennokkeja jos Wingin suunnitelmat toteutuvat.

Ilmoitus

Tavarat verkkokaupasta kotiin muutamassa minuutissa? Tämä saattaa olla todellisuutta yllättävänkin nopeasti. Ja Suomi saa seurata tekniikan kehitystä aitiopaikalla.

Googlen sisaryhtiö Alphabetin omistama Wing on nimittäin päättänyt käyttää drone-lennokkejaan Helsingin taivaalla. Jos kaikki etenee suunnitelmien mukaisesti, dronet otetaan käyttöön jo tulevana keväänä.

Ilmoitus

Itse asiassa Wing on aloittanut jo testilentonsa Suomessa Tampereen Teiskossa. Lennokkeja on tarkoitus testata myös Suomen haastavassa talvisäässä. Asiasta kertoi aikaisemmin muun muassa YLE ja BBC.

Suomi ensimmäinen Euroopassa

Pääkaupinkiseutu tulee olemaan Wingin ensimmäinen toiminta-alue koko Euroopassa. Aikaisemmin lennokkeja on kokeiltu Australiassa.

– Jos dronemme lentävät täällä Suomessa, ne lentävät missä tahansa.
Suomalaiset ovat maailmankuuluja uusien teknologioiden nopeasta käyttöönotosta, ja siksi Suomen valitseminen ensimmäiseksi kohteeksi Euroopassa tuntui luontevalta, toimitusjohtaja James Burgess kertoi Ylellä Slush-tapahtuman yhteydessä.

Päästöystävällinen ratkaisu

Wingin drone-lennokin kyydissä kulkee 1,5 kilon kuorma. Se voi olla esimerkiksi ruokaa, lääkkeitä, työkaluja tai vaikkapa kahvia.

James Burgessin mukaan Wingin drone-kuljetus on turvallisempi ja nopeampi vaihtoehto maalla tehtäviin kuljetuksiin verrattuna.

Mutta ennen kaikkea se on myös ympäristöystävällisempi - Wingin puolentoista viime vuoden aikana suorittamat yli 60 000 testilentoa osoittavat, että dronejen päästöt jäävät 16–22 kertaa vastaavanlaisia maakuljetuksia alhaisemmiksi.