Drone-toimitukset tulevat

UPS:n ensimmäinen drone-toimitus suoraan kuluttajalle on nyt tehty.

Ensimmäinen pienoiskopterilla tehty tavarantoimitus kuluttajalle tehtiin UPS:n ja CVS Pharmacyn yhteistyönä ja se on myös historiallinen askel kohti dronen avulla tehtyjä toimituksia.

UPS kertoo tiedotteessaan, että yritys lähti aiemmin tänä vuonna uuden palvelunsa UPS Flight Forward kanssa yhteistyöhön CVS Pharmacyn, AmerisourceBergenin ja terveysalanyritys Kaiser Permanenten kanssa.

Ilmoitus

Yhteistyö perustuu pitkälti sairaalavarusteiden toimittamiseen eri kampuksien tai sairaaloiden välillä. UPS toivoi kuitenkin voivansa tehdä tästä totta myös kuluttajille ja ensimmäinen testilento on nyt tehty onnistuneesti. USA:ssa lennätetty drone-toimitus kuljetti sairaanhoitotuotteita suoraan kahdelle eri asiakkaalle.

- Meillä on nyt mahdollisuus tarjota eri toimitusvaihtoehtoja dronella. Ne on räätälöityjä, jotta voidaan huomioida asiakkaan tarpeet nopeuden ja mukavuuden suhteen. Kun voimme toimittaa lääkkeet suoraan kotiin pienoiskopterilla, se voi parantaa potilaan kokemusta huomattavasti. Olemme iloisia voidessamme rakentaa uusia palveluita, jotka räjäyttävät käsitykset siitä kuinka, milloin ja miten tuotteet voidaan toimittaa, UPS:n Scott Price, chief strategy and transformation officer, sanoo tiedotteessa.

 

Suuri apu liikuntarajoitteisille

Drone lensi North Carolinalaisessa Caryssa sijaitsevasta CVS apteekista suoraan asiakkaan kotiin. Drone lensi ilman miehistöä, mutta pilotin vartioimana. Päätepysäkillä, asiakkaan luona, paketti laskettiin kaapelia pitkin talon eteen.

Uusien kuljetuksien toivotaan auttavan erityisesti niitä asiakkaita, joiden liikkuminen esimerkiksi kodin ja apteekin välillä on työlästä.

Syyskuussa 2019 UPS Flight Forward sai maan ensimmäisenä drone-lentoyhtiönä maan lentoviranomaisten, FAA:n, hyväksynnän. Se tarkoittaa muun muassa, että drone-lentoyhtiötä velvoittaa samat juridiset velvollisuudet kuin alan muitakin toimijoita.