Drive In -trendi leviää kulovalkean tavoin

Biltema, Gigantti… tässä muutamia, joista Ehandel on jo uutisoinut. Tänään myös Clas Ohlson ilmoitti aloittaneensa Drive In-palvelun.

Yritykset ovat lähteneet lanseeraamaan Drive In-palvelua voidakseen palvella myös tilanteessa, joka on mullistanut lyhyessä ajassa koko yhteiskunnan.

Pyrimme reagoimaan ympäröiviin muutoksiin aina nopeasti, minkä takia koimme tärkeäksi reagoida myös tällä hetkellä vallitsevaan tilanteeseen. Haluamme palvella myös asiakkaitamme, jotka eivät syystä tai toisesta voi vierailla sisällä liikkeissämme. Meillä on käytössä nopean toimituksen “Tilaa verkosta, nouda myymälästä” -palvelu ja haluamme, että myös asiakkaat, jotka eivät voi vierailla liikkeissämme, voivat hyödyntää samankaltaista palvelua. Pilotoimme aluksi “Click&Drive” -palvelua myymälöissämme Espoon Sellossa, Lappeenrannan IsoKristiinassa sekä Raision Myllyssä, Clas Ohlsonin Suomen toimitusjohtaja Virpi Viinikainen kertoo yrityksen tiedotteessa.

Ilmoitus

Tällä hetkellä useimmat ovat kotona ja tekevät etätöitä. Monet haluavat pitkästymisen ehkäisemiseksi tekemistä, johon ei ehkä tavallisesti löydy yhtä paljon aikaa.

Huomaamme, että ihmiset haluavat keksiä tekemistä ja vältellä tylsistymistä näissä uusissa olosuhteissa esimerkiksi leikkien ja pelien avulla. Monet myös sisustavat kotiaan tai korjailevat pieniä asioita, jotka ovat ehkä aiemmin jääneet roikkumaan. Tämän lisäksi etäopetuksen ja etätöiden tekeminen kaipaa uusia ratkaisuja, joita ei ennen ehkä jokaisesta kodista löytynyt, Viinikainen jatkaa.

Uusi palvelu on siis eräänlainen muoto Click & Collect eli Tilaa ja Nouda-palvelusta, mutta Clas Ohlsonilla sille on lanseerattu myös nimi, "Click & Drive". Ostos tehdään netissä johonkin Clas Ohlsonin -pilotissa mukana olevaan myymälään, jonka jälkeen liike ottaa asiakkaaseen yhteyttä ja antaa lisäohjeita, kuten mistä tilaus haetaan. Palvelu ei maksa asiakkaalle mitään eikä asiakkaan tarvitse olla kasvokkain kontaktissa myymälän henkilökunnan kanssa.

Koronatilanteessa Clas Ohlson on myös poistanut kaikki kosketuspäätteet myymälöistä.