Digitaalinen hinnannäyttö valtaa alaa K-ryhmän kaupoissa

Digitaalinen hinnannäyttö noin 30 K-ruokakaupassa.

Ilmoitus

Kuopiossa K-Market Pirttiin ollaan asentamassa digitaalista hinnannäyttöä. Kyseessä on Itä-Suomen ensimmäinen päivittäistavarakauppa, johon sellainen tulee. K-ryhmässä digitaalinen hinnannäyttö on noin 30 K-ruokakaupassa.

Digitaalinen hinnannäyttö on ns. e-paperia, johon muodostuvat tuotteiden nimet ja hinnat. Hintojen muutokset ja tuotenimet tulevat samoin tein hyllynreunaan, kun ne ovat päivitetty kaupan järjestelmään. Uuden teknologian myötä hintalappujen vaihtelu jää historiaan ja asiakkaalle tämä järjestelmä on selkeä ja luotettava.

Ilmoitus

Aina oikea hinta

K-kauppias Keijo Ollikaisen suurimpana pontimena on ollut se, että asiakas voi luottaa siihen aina, että hinta on sama hyllynreunassa ja kassalla. Digitaalinen hinnannäyttö tulee ensin tuoretuotteisiin eli hedelmiin, vihanneksiin, leipiin, kylmäsäilytystä vaativiin tuotteisiin ja pakasteisiin. Näiden tuoteryhmien hinnoissa on eniten vaihtelua. Kaupan koko tuoterepertuaari on digitaalisessa hinnannäytössä tämän vuoden aikana.

- Tällä voi myös vaikuttaa ruokahävikin vähentämiseen. Tarkkailemme tuotteiden päiväyksiä jatkuvasti, ja jos näyttää siltä, että jonkun tuotteen päiväys lähenee niin voimme vauhdittaa menekkiä hinnoittelemalla tuotteen sähköisesti uudestaan. Hinta on heti hyllynreunassa ja kassalla oikein, Ollikainen sanoo tiedotteessa.

"Edelläkävijä kaupan digitalisaatiossa"

-Kaupan digitalisaatio etenee ja haluamme K-ryhmässä olla edelläkävijänä kehittämässä kaupan toimintoja. Digitaalisesta hinnannäytöstä olemme saaneet hyvää palautetta kauppiailta. Tällä järjestelmällä on saatu poistettua yksi manuaalinen tehtävä kaupan arjesta, alvelujohtaja Teemu Naumanen K-ryhmän Kaupan palveluista sanoo.

K-ryhmässä tehdään parhaillaan selvitystä digitaalisten hinnannäyttöjen teknologioista ja toimittajista. Uusia toteutuksia on tulossa K-ruokakauppoihin eri puolille Suomea tämän vuoden aikana.