DHL Wärtsilän uuden logistiikkakeskuksen kumppaniksi

Vaasan Vaskiluotoon nousee Wärtsilän uusi logistiikkakeskus ensi vuonna. DHL Supply Chain (Finland) Oy on valittu vastaamaan sen toiminnasta.

Olemme tehneet Wärtsilän kanssa logistiikkayhteistyötä Vaasan seudulla vuodesta 2017. Smart Technology Hubin logistiikkakeskushanke on yritystemme välisessä kumppanuudessa merkittävä seuraava virstanpylväs, josta olemme erittäin ylpeitä. Smart Technology Hubin logistiikkakeskus on valtakunnallisesti sopimuslogistiikka-alan ehdottomasti merkittävimpiä lähitulevaisuuden projekteja. Automaatiota hyödyntävä toimintamalli, jonka suunnittelussa on jo ollut laajasti mukana yrityksemme globaaleja resursseja, tulee olemaan markkinoiden edelläkävijä, DHL Supply Chainin Suomen maajohtaja Juhamatti Joensuu kertoo.

Pitkäjänteinen yhteistyömme DHL Supply Chainin kanssa siirtyy nyt uudelle tasolle, kun pääsemme yhdessä kehittämään huippumodernin logistiikkakeskuksen toimintaa. Uusi toimintamalli selkeyttää materiaalivirtojen liikkumista logistiikkakeskuksesta tuotantotiloihimme sekä mahdollistaa osaltaan myös tavarakuljetusten vähenemisen kaupunkialueella pienentäen kuljetusten aiheuttamaa hiilijalanjälkeä ja meluhaittaa. Samalla Smart Technology Hubin ympärille muodostuva ekosysteemi vahvistuu entisestään, kun saamme mukaan globaalin logistiikka-alan arvostetun toimijan, Wärtsilän tuotannosta, tuotantolaitoksista ja hankinnasta vastaava johtaja Vesa Riihimäki sanoo puolestaan.

Ilmoitus

Wärtsilän rakennuttaman noin 14 500 neliön logistiikkakeskuksen rakentaminen on aloitettu kesäkuussa. Logistiikkakeskus on osa Wärtsilän tutkimus-, tuotekehitys- ja tuotantokeskus Smart Technology Hubia. Logistiikkatoiminnat siirtyvät uuteen keskukseen kevään 2022 aikana. Wärtsilän Smart Technology Hubiin liittyvät kokonaisinvestoinnit ovat yli 230 miljoonaa euroa. DHL kertoi asiasta tiedotteessa tänään.