DHL kertoo sähköisestä lentokoneesta: ”Todella tärkeä askel”

Suunnittelee laajentamista muihinkin maihin.

DHL Express kertoi äskettäin hankkivansa 12 kappaletta sähköisiä lentokoneita, joilla kuljetetaan muun muassa verkkokauppapaketteja ja tärkeitä dokumentteja. Uutinen kiinnosti monia, sillä se osoitti selvästi, että DHL uskoo tekniikan olevan valmis laajempaan käyttöön.

Ehandel kysyi lisää DHL:ltä saadakseen enemmän tietoa hankkeesta ja Alice-nimisestä koneesta.

Ilmoitus

 

Voitteko kertoa hieman lisää, miten koneita aiotaan käyttää?

Alice tulee kuljettamaan ajallisesti herkkiä expresstoimituksia asiakkaillemme. Kaikkea dokumenteista paketteihin. Tämän uuden sukupolven lentokoneilla DHL:n tarkoituksena on luoda lyömätön sähköinen Express-verkosto ja ottaa rajat rikkova askel kestävän ilmailun tulevaisuuteen, DHL Express Globalin mediakontakti Tim Rehkopf sanoo alunperin Ehandelin sisarsivustolle.

Konetta käytetään ns ”feeder routeseihin”.

 

Millainen on DHL:n suunnitelma, mitä tulee näihin sähköisiin aluksiin?

Investoimme yli miljardi euroa vuodessa kasvattaakseemme logistiikkaverkostoamme. Matkalla kohti puhdasta logistiikkatoimintaa on kaikkien kuljetustapojen sähköistämisellä merkittävä rooli ja se merkitsee huomattavalla tavalla kestävän kehityksen tavoitteissa päästä nollapäästöihin. Lentokoneet ovat yksi aloite, joita teemme vähentääksemme hiilidioksidipäästöjä. Paljastamme lisää ensi kuussa.

 

Ilmoitus

Tullaanko jotain näistä koneista käyttämään Pohjoismaissa?

Kaikki yksityiskohdat eivät ole vielä valmiina, mutta DHL Express suunnittelee rakentavansa lisää Alice-verkostoa nollapäästöillä ja aloitamme USA:ssa. Yleisesti nämä sähköiset koneet voivat etabloitua minne tahansa maailmassa, joten laskemme, että mukaan tulee uusia maita.

Meille ja asiakkaille tämä on todella tärkeä askel matkallamme kohti nollapäästöjä ja kokonaisuudessaan askel lentoteollisuudelle, Tim Rehkopf sanoo.