DHL Express sähköistää jakelukuljetuksia pääkaupunkiseudulla

Ottaa käyttöön viisi uutta sähköautoa, joita käytetään erityisesti iltajakelussa kuluttaja-asiakkaille.

DHL Express panostaa täysillä päästöttömiin kuljetuksiin. Nyt yhtiö kertoo ottavansa käyttöön Suomessa viisi täyssähköistä Mercedes eSprinter-jakeluautoa.

DHL:n ympäristönsuojelutavoitteena on ilmastoneutraali logistiikka vuoteen 2050 mennessä. Nouto- ja jakelutoimintojen päästöjen vähentäminen on tärkeä osa tätä matkaa. Kuriirimme ovat jo viitenä kesänä jaelleet lähetyksiä kaupunkikeskustoissa sähköisillä tavarapyörillä. Sähköautojen käyttöönotto on seuraava askel kohti ympärivuotista päästötöntä jakelua, DHL Expressin toimitusjohtaja Oktay Nuri kertoo tiedotteessa.

Ilmoitus

Tarvittava latausinfrastruktuuri rakennettiin samalla kun Helsinki-Vantaan terminaalimme merkittävä laajennus tuli ajankohtaiseksi. Mm. verkkokaupan pakettivolyymit ovat kasvaneet viime vuosina ennätyksellisesti, ja kehitys näkyy myös kansainvälisissä pikakuljetuksissa, hän jatkaa.

DHL Expressin operatiivinen johtaja Janne Appelin mukaan sähköautopilotti Turussa viime vuonna antoi positiivista käyttökokemusta ja he valitsivat tarjolla olevista sähköautoista omaan toimintaansa parhaiten sopivan mallin.

Myös suurikokoisemmat Express-lähetykset alkavat lähiaikoina liikkua sähköllä, kun yhteistyökumppanimme ottaa käyttöön  sähköisen kuorma-auton pääkaupunkiseudun lavalähetysten jakeluihin ja noutoihin, Appel kommentoi.

Yhtiö kertoo edelleen, että operatiivisen toiminnan päästöjen vähentäminen on yksi Deutsche Post DHL Groupin alkuvuodesta 2021 julkaiseman uuden kestävyysstrategian kulmakivistä. Konserni aikoo investoida vuoteen 2030 mennessä kaikkiaan 7 miljardia euroa erilaisiin toimenpiteisiin hiilidioksipäästöjen leikkaamiseksi. Tärkeimpiä niistä ovat jakelukaluston sähköistäminen, kestävien lentopolttoaineiden käyttö sekä ilmastoneutraalit kiinteistöt.