DHL Express kokeilee sähköautojakelua Turussa

Saksalaisvalmisteista StreetScooteria testataan nyt Suomen olosuhteissa.

Pikakuljetuksiin erikoistunut DHL Express aloitti paketti- ja asiakirjalähetysten noudon ja jakelun StreetScooter-sähköautolla Turun keskustassa. DHL Express on yhteistyökumppanina CityHUB-lähijakeluasemalla, joka on osana Citylogistiikan uudet ratkaisut hanketta ja sitä isännöi Turun kaupunki.

- Kesällä CityHUB toimi kahden keskusta-alueella liikkuneen pyöräkuriirimme tukikohtana. Tammi-huhtikuun aikana pyörät korvaa sähköauto, eli ympäristöystävälliset jakelut saavat jatkoa. DHL:n ympäristönsuojelutavoitteena on vähentää kaikki logistiikan päästöt nollaan vuoteen 2050 mennessä ja nouto- ja jakelutoimintojen päästöjen leikkaaminen on tärkeä osa tätä matkaa, DHL Expressin toimitusjohtaja Oktay Nuri kertoo tiedotteessa.

Ilmoitus

 

StreetScooter on suosittu Saksassa

StreetScooter GmbH:n, joka kuuluu Deutsche Post DHL -konserniin, valmistamat jakeluautot ovat konsernin käytössä Saksassa ja 11 000 ajoneuvoa rullaa jo nyt Saksan teillä. Tähän mennessä niillä on ajettu jo yli 120 miljoonaa kilometriä. Nyt auton toimivuutta kokeillaan pohjoisen talvessa.

- Konsernin oma sähköauto on suunniteltu nimenomaan postin ja pakettien jakeluun, joten kuormatila on isokokoinen ja kevyttä tavaraa mahtuu kyytiin paljon, DHL Expressin operatiivinen johtaja Janne Appel sanoo.

- Saksassa auton 40 kWh:n akku ja vajaan 200 km:n kantama ovat riittäneet hyvin keskusta-ajoon ja lyhyisiin siirtymiin. Turun tämänhetkinen leuto alkutalvi ei myöskään ole aiheuttanut ongelmia, mutta todelliseen testiin päästään tietenkin vasta pakkasten tullen. Autoon asennettu telematiikka välittää valmistajalle yksityiskohtaista tietoa muun muassa ulkolämpötilasta, ajokilometreistä ja akun suorituskyvystä ja auttaa siten jatkokehitystyössä, hän jatkaa.

DHL Express on Deutsche Post DHL Groupin liiketoimintayksikkö, joka kuljettaa asiakirjoja ja paketteja pikana yli 220 eri maassa ja alueella. DHL Express kertoi Turun sähköautokokeilusta perjantaina lähettämässään tiedotteessa.