Coolstuff ulkoistaa koko verkkokauppavarastonsa

Tilikauden liikevaihto noin 20 miljoonaa euroa.

Ilmoitus

”Tavarataivas” CoolStuff on kasvanut kovaa vauhtia viime vuosina. Tilikausi 2017/2018 päättyy 31. toukokuuta ja perustaja Christian Omander kertoo että tilikaudella päädytään noin 20 miljoonan euron liikevaihtoon.

- Joulukaupan kasvu oli hieman heikompi kuin aikaisempina vuosina, mutta meillä on useita jännittäviä projekteja edessämme, esimerkiksi suurempi panostus Ison-Britannian CoolStuffiin, myyntiin Amazonin kautta sekä omien tavaramerkkien kehittäminen. Tilikauden liikevaihto tulee olemaan noin 20 miljoona euroa, Omander kertoo.

Hupituotteita verkkokaupassaan myyvä CoolStuff on nyt suuren muutoksen edessä. Opiskelijaboksissa 20 vuotta sitten perustettu yritys on alusta lähtien hoitanut logistiikan itse. Tämä on ilmeisesti toiminut hyvin, mutta viime vuoden lopulla CoolStuff käytti ulkoista apua kun PostNord tarjosi tilapäistä varastotilaa joulun alla.

Suuria kausivaihteluja

Yrityksen myynti vaihtelee suuresti vuoden aikana riippuen kaudesta. Esimerkiksi jouluna myynti on huipussaan kun CoolStuff saa esittää joulupukin roolia lahjojen ostajille. Nyt yritys on päättänyt ulkoistaa logistiikan kokonaisuudessaan kolmannelle osapuolelle kun Nowaste Logistics ottaa logistiikan haltuunsa.

Miten päädyitte tähän ratkaisuun?

- Myynnissämme on suuria kausivaihteluja. Noin 40 prosenttia liikevahdosta syntyy kuukauden aikana, mikä tuottaa meille suuria haasteita. Nowastellä on suuremmat resurssit ja he pystyvät hoitamaan meidän kausihuiput, Christian Omander kertoo.

Logistiikkayritys Nowaste laskee, että se tulee käsittelemään noin 600 000 CoolStuffin lähetystä vuositasolla, kun Coolstuff lakkauttaa oman varastonsa Ruotsin Malmössä ja toiminta siirtyy Helsingborgiin.

Ilmoitus