Budbee kuljettaa fossiilittomasti jo kolmessa kaupungissa

Turku, Tampere ja Oulu ensimmäisenä.

Kotiinkuljetuksiin erikoistunut logistiikkastartup Budbee kertoo tänään toimittavansa fossiilivapaasti jo kolmessa neljästä toiminta-alueesta: Turussa, Tampereella ja Oulussa.

Yhtiön aikomuksena ei ole enempää eikä vähempää kuin olla kestävien prosessien suunnannäyttäjä alallaan ja Budbee tahtoo osoittaa, että verkkokauppa-ala voi kasvaa kestävästi.

Ilmoitus

Budbee hankkii kuljetukset alihankkijoiden kautta, mutta asettaa standardit fossiilittomille kuljetuksille ja lisää näin muutoksen painetta logistiikkakentällä.

Yhtiö kertoo kompensoineensa jokaisen tekemänsä toimituksen 110-prosenttisesti heti alusta saakka, mutta on samanaikaisesti panostanut täysillä fossiilittomien kuljetusmuotojen lisäämiseen.

Tiedostamme alamme vaikutukset ilmastoon, mutta uskomme sen olevan meille mahdollisuus: voimme olla osana muuttamassa alan toimintatapoja kestävämmiksi. Kansainvälisesti näemme, että myös kuluttajat haluavat nähdä tämän muutoksen. Kyselyiden tulokset ovat selkeitä: jopa 41 prosenttia kuluttajista pitää tärkeänä nähdä, millaisen ympäristökuormituksen omien verkkokauppatilausten toimitukset aiheuttavat. Valitsemmekin jatkossa pakettitoimituksiin ainoastaan sellaisia kumppaneita, jotka pystyvät tarjoamaan fossiilivapaita palveluita, operatiivinen johtaja Aleksi Poropudas sanoo tiedotteessa.

Budbee kertoo edelleen, että toimitettujen pakettien määrä on suurin pääkaupunkiseudulla. Kesään mennessä myös kaikki pääkaupunkiseudun verkkokauppaostokset on tarkoitus toimittaa lajittelukeskuksesta täysin fossiilittomasti asiakkaalle.

Tähtäämme kaikkialla Suomessa täysin fossiilittomaan palveluun, jotta asiakas voi asuinpaikastaan huolimatta luottaa siihen, että heidän valintansa tukee verkkokaupan kasvua kestävällä tavalla. Nyt asiakkaamme jo kolmessa suuressa kaupungissa voivat luottaa siihen, että jokainen Budbee-kuljetus saapuu heidän kotiovelleen fossiilivapaasti, Aleksi Poropudas jatkaa.