Brexit: Verkkokauppiaat varoittavat ”levottomuuksista” kaduilla

Toivovat uutta kauppasopimusta.

Jos Iso-Britannia jättää EU:n ilman uutta sovittua kauppasopimusta, luvassa on ”levottomuuksia” turuilla ja toreilla kaksi viikkoa eroamisen jälkeen. Tämän viestin Amazonin Iso-Britannian johtaja Doug Gurr on välittänyt maan Brexitministerille Dominic Raabille.

Ilmoitus

Asiasta kertoo Dagens Nyheter, joka viittaa brittiläiseen The Timesiin. Neuvoteltuaan asiassa jonkin aikaa, EU ja Iso-Britannia eivät ole edelleenkään päässeet sopimukseen tulevasta kauppasopimuksesta. Amazon ei ole vahvistanut Gurrin sanomisia, mutta kommentoi tilannetta kuitenkin seuraavasti:

- Kuten kaikki yritykset valmistaudumme kaikkiin mahdollisiin skenaarioihin, jotta voimme jatkossakin tarjota asiakkaillemme ja pienyrityksille samankaltaista palvelua kuin mihin he ovat tähän mennessä tottuneet.

Jolleivät osapuolet pääse yhteisymmärrykseen edes väliaikaisesta siirtymäsopimuksesta ennen Iso-Britannian eroa unionista maaliskuun 29. päivä 2019, astuvat WTO:n kauppasäännöt voimaan. Tämä tarkoittaisi voimakkaasti kasvavia tullimaksuja, mitkä tietenkin toisivat mukanaan seurauksia verkkokauppamyyntiin maasta ja maahan.

”Yritys luoda painostusta”

Doug Gurrin kertoi viestinsä kokouksessa Dominic Raabin kanssa, johon myös monet muut yrityselämän johtohenkilöt osallistuivat. Dagens Nyheterin mukaan myös monet muut suuryhtiöt olisivat kertoneet huolensa koskien Brexitiä ja kauppasopimusta.

Lähteet kertovat kuitenkin, että Dominic Raab otti viestit vastaan hyvin rauhallisena.

- Kaikki nämä ovat vain yrityksiä lisätä painostusta neuvotteluihin. Olen vakuuttunut siitä, etteivät asiat mene niin pitkälle. Jos ne menisivät niin pitkälle, niin meillä on suunnitelmat valmiina ja olemme valmistautuneita, Raab toteaa kommentissa BBC:lle.

 

Ilmoitus