Brexit-vaikeuksia brittiläisille verkkokauppiaille – huolitsijat varoittavat

Odotettavissa paljon ylimääräistä työtä.

Brexit on lopulta viety satamaan, mutta tämä ei tarkoita, etteikö Britannian ja EU-maiden välisessä kaupassa tapahtuisi huomattavia muutoksia. Nyt useat huolitsijat UK:ssa varoittavat niin kauppiaita kuin kuluttajia, koska kaikista tavaroista ja paketeista EU:hun on nyt tehtävä tulliselvitys.

Fakta on, että 45 prosenttia paketeista, jotka brittiläinen Post Office käsittelee, menevät EU-maihin ja jos niistä puuttuu tulliselvitys, ilmeet saattavat muuttua myrtyneiksi. Nyt on meneillään työ, jotta kaikki verkkokauppiaat saadaan ajantasalle säännöistä.

Ilmoitus

Tiedämme, että viime viikkoina useimmat ovat olleet kiireisiä, kun on ollut joulu ja pandemia. Meidän postimestarimme ovat nyt täydessä työssä antaakseen käytännön neuvoja, varsinkin pienemmille yrityksille, jotka lähettävät usein paketteja EU:hun, Amanda Jones, Post Officen verkkokauppapäällikkö sanoo.

Proseduuri sinällään ei ole uusi. Sama koskee, kun paketteja lähetetään EU:n ulkopuolisiin maihin. Jos kuitenkin on sattunut lähettämään paketin ilman asianmukaista selvitystä, siihen tulee viivytyksiä, joita asiakkaat harvemmin arvostavat.