Boozt portitti 9000 asiakasta – viime vuosi kovaa kasvua

Muotijätti kasvaa kohinalla joka rintamalla.

Boozt esitteli viime vuoden tilinpäätöksen ja se näyttää, että muotijätin liikevaihto vuoden viimeisellä neljänneksellä oli yli miljardi Ruotsin kruunua eli karkeasti noin 1000 miljoonaa euroa. Vuonna 2018 liikevaihto samaan aikaan oli 892 miljoonaa SEK. Myös tulos kasvoi samalla aikajaksolla edellisvuoden 69 miljoonasta kruunusta 105 miljoonaan kruunuun vuonna 2019.

Teimme vankan päätöksen vuodelle oikaistulla tuloksella, joka kasvoi 76 prosenttia viimeisellä vuosineljänneksellä. Sitä luotsasi sekä liiketoiminnan parannukset että vahva myyntikate, Booztin toimitusjohtaja Herman Haraldsson sanoo.

Ilmoitus

Koko vuosi oli Booztille kasvua. Kokonaismyynti kasvoi 23 prosenttia 3,4 miljardiin Ruotsin kruunuun. Tulos oli 92 miljoonaa SEK, mikä on selkeää kasvua edellisvuoden tulokseen, 68 miljoonaa kruunua.

 

Outlet huikeassa kasvussa

Viime vuoden puolella muotijätti ilmoitti antavansa tilapäisen porttikiellon noin 9000 asiakkaalle. Yritys lanseerasi ”Fair Use”-nimisen ehdon, jolla portitettiin asiakkaat, jotka tilaavat paljon ja palauttavat miltei kaiken. Se ei juurikaan vaikuttanut nyt esiteltyihin numeroihin.

Tilauksien keskimääräinen arvo oli ennätyskorkea. Palautuksia oli vähemmän ”Fair Use”-ehdon seurauksena, kun suurinpiirtein 9000 asiakasta suljettiin pois, pääasiassa epätavallisen palautuskäytöksen vuoksi. Sen lanseerauksella oli pieni negatiivinen vaikutus nettoliikevaihdon kasvuun ja tilapäinen vaikutus ”net promoter scoreemme”. Kaiken kaikkiaan tämä on kuitenkin ollut todella positiivinen asia yritykselle ja olemme ylpeitä, että olemme tehneet toimenpiteitä suuntaan, joka luo vastuullisempaa alaa, Haraldsson kertoo.

Toinen Booztin menestystekijä on ollut outlet-liike Booztlet.com, jossa myynti kasvoi dramaattisella tavalla vuoden viimeisellä neljänneksellä.

Booztlet.com kasvoi edelleen verrattuna edelliseen vuosineljännekseen ja kasvua vuoden viimeisellä neljänneksellä oli 199 prosenttia, mikä korostaa pohjoismaisen online-outletin valtavaa potentiaalia, Hermansson sanoo.