BookBeat ilmoittaa huimia lukuja: Suomalaiset ovat kuunnelleet äänikirjoja jo yli 5 miljoonaa tuntia

"Äänikirjan kuuntelu autossa, bussissa tai metrossa on uusi tottumus."

Ilmoitus

Äänikirjojen kuuntelu- ja asiakasmäärät jatkavat kasvuaan ja äänikirjasovellus BookBeat löytyy yhä useamman suomalaisen kännykästä. 2.5.2016 lanseeratusta sovelluksesta tuli nopeasti suosittu ja nyt yritys ilmoittaa että suomalaiset ovat kuunnelleet BookBeatissa jo yli viisi miljoonaa tuntia äänikirjoja.

Kun BookBeat julkaisi huhtikuun luvut, niin listaykkösen paikan valloitti televisiosuosion siivittämänä Keisari Aarnio (HS Kirjat). Aivan kuun lopulla nähtiin huima nousu, kun Maria Veitolan itsensä lukema Veitola (Johnny Kniga) nousi toplistalla sijalle 13. vain reilun viikon myyntiajalla.

LUE MYÖS: Vaikuttajamarkkinointi synnytti Suomeen äänikirjailmiön

Thomas Eriksonin työelämäopas Idiootit ympärilläni. Kuinka ymmärtää muita ja itseään nousi nyt tilaston 2. sijalle. Tietokirjojen ja henkilökuvien kuuntelemisesta äänikirjoina on tullut monelle jo vakiintunut tapa.

- Työelämän rooleihin perehtyminen on monille - luonnollisesti - työmatkakuunneltavaa. Äänikirjan kuuntelu autossa, bussissa tai metrossa on uusi tottumus, joka leviää nyt nopeasti. Myös hyötyliikunta, eli vähän pidempienkin pyörämatkojen taittaminen töihin ja takaisin samalla äänikirjaa kuunnellen on uusi, mutta jo aika monen löytämä keino tehdä arkisesta työmatkasta mukavampi”, toteaa BookBeatin Suomen liiketoiminnan kehityksestä vastaava Sari Forsström lehdistötiedotteessa.

Sesongin vaihtuminen ja uutuuskirjojen nousu näkyy selvimmin nopeasti top 50:een nousseiden kirjojen listalla: Maria Veitolan Veitolaa kuunneltiin todella paljon heti ilmestymisen jälkeen. Alf Rehnin Johtajuuden ristiriidat kiinnosti, ja romaaneista nopeasti nousivat Sophie KinsellanYllätä minut sekä Karoliina Sallinen-Penttisen #vauvavuosi. Jonas Bonnierin kirjoittama tositapahtumiin eli vuonna 2009 tapahtuneeseen 40 miljoonan kruunun ryöstöön perustuva trilleriHelikopteriryöstö oli myös kuulijoiden suosikki.

- Suomalaisessa äänikirjakuuntelussa yhdistyy nyt huvi ja hyöty. Siksi työelämää, psykologiaa, elämäntaitoja tai johtamista käsittelevät kirjat ovat jatkuvasti suosittuja. Mutta toisaalta halutaan yhtä lailla rentoutua ja laittaa “aivot narikkaan” eli kuunnellaan paljon jännitystä ja viihdettä. Jokaisella lajityypilla on sijansa, tarkentaa Forsström.

 

Ilmoitus