Book Salon keräsi miljoonan euron rahoituksen

Kauneus- ja hyvinvointialan yrittäjille ajanvaraus- ja kassapalvelut tarjoava start up kertoo tänään miljoonan euron rahoituksesta.

Johtavana sijoittajana kierroksella toimi Big Bets VC. Rahoituskierrokseen osallistui lisäksi muun muassa Sonek Venture ja kokenut enkelisijoittaja Lennu Keinänen.

Rahoituksen turvin yhtiö aikoo kasvattaa markkinaosuuttaan Suomessa ja laajentaa toimintaansa Euroopassa.

Ilmoitus

Olemme kiitollisia saamastamme luottamuksesta sijoittajilta, jotka yhdessä Book Salonin kanssa haluavat tehdä kauneus- ja hyvinvointialan yrittäjien arjesta helpompaa ja liiketoiminnasta kannattavampaa. Big Bets VC johtavana sijoittaja oli meille täydellinen kumppani, sillä jaamme saman näkemyksen ja kunnianhimon Book Salonin tulevaisuudesta. Yhdellä palvelulla toimivat ajanvaraus-, kassa -ja maksupalvelut vapauttavat yrittäjiltä aikaa olennaiseen, eli asiakastyöhön ja heidän omaan hyvinvointiinsa, Book Salonin toimitusjohtaja Harri Myllylä sanoo tiedotteessa.

Book Salon kertoo, että jopa 65 prosenttia eurooppalaisista kauneus- ja terveydenhoitoalan yrittäjistä ei käytä digitaalisia työkaluja ajanvaraukseen ja kirjanpitoon. Tämä johtuu siitä, että asiat on ripoteltuna eri järjestelmiin, jotka eivät kommunikoi keskenään ja hallinnolliset työt vievät ison osan yrittäjän tunneista. Siihen epäkohtaan Book Salon on vastaamassa. Maksujärjestelmän lisäksi Book Salon tarjoaa asiakkailleen ajanvarausjärjestelmän, työkalun verkkosivujen toteuttamiseen sekä tilitysraportit, yhtiö kirjoittaa.

Kauneus- ja hyvinvointiala työllistää satoja tuhansia lahjakkaita ja yrittäjähenkisiä ihmisiä, jotka ansaitsevat parhaimmat mahdolliset digitaaliset työvälineet onnistumiseen. Meidän mielestämme yrittäjät maksavat liikaa eri järjestelmien ylläpidosta, joiden keskinäinen epäsopivuus aiheuttaa ongelmia ja inhimillisiä virheitä. Näiden asioiden selvittämiseen käytetty aika on pois esimerkiksi myynti- ja palvelutyöstä, tai tärkeimmästä, eli yrittäjän vapaa-ajasta, Book Salonin perustaja ja hallituksen puheenjohtaja Jonne Castrén kommentoi.

Book Salon kertoo, ettei se laskuta kilpailijoidensa tavoin asiakkaidensa käyttäjämäärien perusteella vaan liiketoiminta perustuu transaktioihin ja niistä saataviin provisiotuloihin. 

Mielestäni parhaat startup-yrittäjät ovat sarjayrittäjiä. On todella innostavaa nähdä, miten epätehokas järjestelmä vaihtuu Book Salonin eleganttiin ja järkevään ratkaisuun. Potentiaali on iso, sillä kauneuden ja hyvinvoinnin ala tulee vain kasvamaan tulevina vuosina, Big Bets VC-sijoitusyhtiön perustaja Anton Gauffin sanoo.