Boikotti saattaa painaa H&M:a – ”menettänyt puolet liikevaihdosta”

”Viimeisten päivien aikana on voinut tapahtua jotain”.

Boikotti Kiinassa vaikuttaa edelleen H&M:iin. Näin sanoo Daniel Schmidt, Danske Bankin analyytikko, uutistoimisto TT:lle.

Kuten me ymmärrämme, niin he eivät vieläkään ole päässeet takaisin kauppapaikka-alusta Tmallille. Viimeisten päivien aikana on voinut tapahtua jotain, mutta syyskuun puolivälissä he eivät olleet siellä, hän sanoo.

Ilmoitus

H&M:lta tulee torstaina aamupäivällä vuosineljännesraportti ja silloin saadaan mustaa valkoisella, mitä ongelmat maassa ovat tarkoittaneet ketjulle.

Inditex on näyttänyt hyviä myyntilukuja kesän aikana, mutta se liittyy vertailupohjaan ja Kiinaan. Maan markkinat eivät ole erityisen isot H&M:lle, mutta kuitenkin viisi prosenttia kaikesta liikevaihdosta ja ei ole mahdotonta ajatella, että he ovat menettäneet puolet liikevaihdosta Kiinassa tämän neljänneksen aikana, Daniel Schmidt sanoo.

Mutta lisää julkilausumia tilanteesta on tuskin odotettavissa.

Ei, en usko niin. Tuntuu, että he ovat ottaneet sen asenteen, ettei sanota mitään ja luulen, ettei ole tulossa erityisen paljon uutta, mutta näin sanottuna vaikuttaa siltä, että tilanne ei ole parantunut kovinkaan paljon.