Black Fridayn vastustajat viettävät valkoista maanantaita

Koko maailma valmistautuu ensin viikon suureen kulutusjuhlaan - mutta Ruotsissa on herännyt vastarintaliike.

Ilmoitus

White Monday vietettiin Ruotsissa ensimmäistä kertaa viime vuonna. Tuleva maanantai on taas valkoinen, ja kuten nimestä White Monday saattaa päätellä, tarkoitus on järjestää kulutusjuhla Black Fridayn vastakohta.

120 yritystä mukana

White Monday on saanut vuodessa merkittävä määrä lisää osallistujia. Viime vuonna 28 yhtiötä oli mukana kampanjassa. Tänä vuonna vastaava lukema on 120.

Jotta yhtiö saa osallistua White Mondayhin, vaatimuksena on, että se ei samaan aikaan voi osallistua Black Fridayhin millään tavalla. Osallistujien joukossa on muun muassa Blocket, Sellpy, WWF ja Tradera.

- Black Friday sopii huonosti yhteen siihen ympäristöahdistukseen, jonka yhä useampi ihminen tuntee. Meidän liikeidea perustuu siihen, että tavaroita käytetään uudestaan. Sen takia haluamme ehdottomasti tukea White Mondayta, Traderan Sofia Hagelin sanoo ehandel.se:lle.

"Yhdessä ollaan vahvoja"

White Mondayn takana on Henning Gillberg, jonka yritys Repamera korjaa käytettyjä vaatteita. Kestävä kehitys onkin White Mondayn avainsana.

- Huomasimme, että monta kestävän kehityksen puolesta toimivaa yritystä aikoivat järjestää omia Black Fridayn vastaisia kampanjoitaan. Yhdessä ollaan vahvoja, joten päätimme järjestää yhteisen kampanjan. Tekemällä asioita päinvastoin, löydettiin Black Fridayn täydellinen vastakohta, White Monday. Nämä ovat vastakohtia kuten Yain&Yang, Gillberg sanoi lehdistötiedotteessa White Mondayn perustamisen yhteydessä.