Black Friday houkuttaa myös kyberkonnia

Check Point laati neuvot turvalliseen verkko-ostokseen.

Alennusmyynnit ovat nyt täällä ja huimat tarjoukset kutkuttelevat tekemään ostoksia. Moni suomalainen tilaa tätä nykyä myös ulkomalta, mutta Check Pointin tietoturvatutkijat muistuttavat, että liian hyvä tarjous ei ehkä olekaan totta.

Tietoturvayhtiö Check Point varoittaa tänään lähettämässään tiedotteessa kyberkonnista, jotka ovat myös varautuneet alennusmyyntien huumaan koodaamalla entistä suuremman määrän väärennettyjä verkkosivuja. Heidän mukaansa väärennettyjen sivujen määrä on kaksinkertaistunut viime vuoteen verrattuna.

Ilmoitus

Kyberkonnat rekisteröivät sivuja, jotka muistuttavat jotain suosittua verkkokauppaa. Tällaisia sivustoja on rekisteröity Check Pointin mukaan 1700 kappaletta viimeisen kuuden kuukauden aikana.

Ostajat houkutellaan sivustolle lähettämällä sähköpostiin tarjouksia, joissa merkkituotteet luvataan hulppein hinnoin. Ostoksen tehdessä asiakas antaa luottokorttitietonsa, jotka joutuvat kyberhuijareiden haltuun. Huijari saattaa myös vain veloittaa kortin, mutta tuotteita pitkäkyntisiltä on turha odotella.

 

Tietoturvayhtiö Check Pointin neuvot turvallisiin verkko-ostoksiin:

  1. Varmista, että olet ostamassa aidosta verkkokaupasta. Älä klikkaa sähköpostien tarjouslinkkejä, vaan tee mieluummin Google-haku verkkokaupan nimellä ja klikkaa hakutuloksen linkkiä.
  2. Varo liian hyviä tarjouksia. Jos uutta puhelinta tarjotaan 80 prosentin alennuksella, myyjä ei todennäköisesti ole liikkeellä rehellisin mielin.
  3. Varo oikean näköisiä, mutta väärin kirjoitettuja verkko-osoitteita ja sähköposteja, joissa on kirjoitusvirheitä. Tarkista myös, tuleeko sähköposti tutulta lähettäjältä.