Biltema panostaa uusitun logistiikkayrityksen toimintaan

Logistiikkayhtiö vaihtaa nimeä.

Ilmoitus

Biltema ilmoittaa, että sen laajenemissuunnitelmissa myös sen logistiikkavaatimukset kasvavat. Nykyistä logistiikkayhtiötä ja keskusvarastoa kehitetään, ja samalla sen nimi vaihtuu Biltema Logisticsiksi.

Neljä varastorakennusta

Ilmoitus

Bilteman logistiikkayhtiön ja keskusvaraston toiminta keskittyy tällä hetkellä neljään suureen varastorakennukseen, jotka sijaitsevat Halmstadissa, Göteborgin lähellä, ja ne muodostavat yhden Pohjoismaiden suurimmista logistiikkayksiköistä: yhtiöllä on yli 225 000 neliömetriä varastotilaa ja lavapaikkojakin 500 000.

– Meidän on jatkuvasti mietittävä fiksumpia ja harkitumpia toimintatapoja, jotta pysyisimme voimakkaan laajenemisen tahdissa. Biltema Logistics takaa, että Biltema-myymälöiden hyllyissä on aina ostettavaa, ja vastaamme näin asiakkaiden tarpeisiin ja vaatimuksiin, sanoo Biltema Logisticsin toimitusjohtaja, Bjarne Sandberg tiedotteessa.

Vähemmän kiristekalvoa

Uusien toimintatapojen seurauksena esimerkiksi kiristekalvon käyttöä on voitu vähentää huomattavasti.

– Edellisvuoteen verrattuna olemme käyttäneet kaikkiaan 90 tonnia vähemmän kiristekalvoa, mikä vastaa n. 97 prosentin säästöä, Sandberg mainitsee. Bilteman vahvan kasvun ja toiminnan laajenemisen myötä suunnitteilla on 120 000 neliön kokoinen uusi varastotila, jolloin varastotilojen yhteiskapasiteetti kasvaisi jopa 750 000 lavapaikkaan, hän vielä lisää.

Biltema Logisticsissa on 450 työntekijää, ja kesäksi palkataan 300 kausityöntekijää. Lisäksi 100 opiskelijan joukko työskentelee tarvittaessa.
Biltema-konsernilla on tänä päivänä 140 tavarataloa eri puolilla Pohjoismaita ja lisää on suunnitteilla.