Billebeino ja Urheilumuseo loivat yhteisen malliston – ”jatkoa on luvassa”

15 prosenttia myyntivoitosta menee suoraan Urheilumuseon toimintaan.

Urheilumuseo ja ekologisista vaatteistaan tunnettu Billebeino aloittavat yhteistyön. He ovat luoneet yhteisen malliston, jonka teemana ovat naisurheilun nousu, Helsingin olympiakisat vuonna 1952 ja moottoriurheikun ikono Jarno Saarinen.

Ensimmäisenä uuteen kokoelmaan pukeutuivat maastohiihtäjä Vilma Nissinen, maastohiihtäjä ja suunnistaja Ida Haapala, keihäänheittäjä Topias Laine sekä ratamoottoripyöräilijä Kimi Patova.

Ilmoitus

Toivomme yleisön ja urheilijoiden muistavan kuinka mahtava ja monipuolinen suomalainen liikuntakulttuuri ja sen historia on. Yhteyttä näihin riemun hetkiin tai vaikka periksiantamattomaan sitkeyteen voi osoittaa omien suoritusten, harrastusten tai kannatushuutojen ohella pukeutumisella. Lisäksi vaatteiden ekologisuus on meille tärkeä arvo, Urheilumuseon johtaja Jukka-Pekka Vuori sanoo tiedotteessa.

Billebeinolle, jonka taustalla ovat suomalaiset urheiluvaikuttajat Ville Leino ja Juhani Putkonen, yhteistyö Urheilumuseon kanssa oli selvää, sillä museosta löytyy suomalaisurheilun huippuhetket, joihin hekin mielellään palaavat.

Tämä on ollut yksi siisteimmistä projekteista tähän mennessä, koska urheilu on minulle niin lähellä sydäntä. Oli mieletöntä päästä käsiksi Urheilumuseon kokoelmiin ja jakamaan unohtumattomia hetkiä urheiluhullulle kansalle tämän ainutlaatuisen yhteistyön kautta. Vaikeinta oli valita kolme printtiä tähän ensimmäiseen julkaisuun, mutta onneksi jatkoa yhteistyölle on luvassa, Billebeinon Brand Manager Juhani Putkonen kertoo ja jatkaa:

Lisäksi olemme erittäin innoissamme mahdollisuudesta tukea tärkeää kulttuurityötä tekevää Urheilumuseota. Kokonaan kierrätysmateriaaleista valmistetun malliston myyntivoitoista 15 prosenttia menee suoraan Urheilumuseon toimintaan.

Urheilumuseo X Billebeino -mallisto tulee myyntiin Billebeinon verkkokaupaan ja museokauppaan tänään. Myynnissä on rajoitettu erä.

Suomalaisen urheilun sykähdyttävästä historiasta hetkiä ammentavat paidat muistuttavat nuorten urheilijoiden kuuluvan samaan tarinaan, mitä Urheilumuseo kokoaa ja esittelee Olympiastadionilla ja verkossa, Billebeino kirjoittaa.