AutoStore arvioidaan 7,7 miljardin dollarin arvoiseksi

Robottitaistelu jatkuu.

Norjalainen robottivarasto AutoStore on saanut uuden sijoittajan. Yhtiö ilmoittaa lehdistötiedotteessa, että sijoitusyhtiö SoftBank ostaa 40 prosenttia AutoStoresta 2,8 miljardilla dollarilla. AutoStoren arvo puolestaan on 7,7 miljardia dollaria.

Olemme erittäin tyytyväisiä, että SoftBank tulee olemaan osa AutoStore-tiimiä, kun jatkamme matkaamme automatisoida kaikki kaupankäynti ja toimitamme luokkansa johtavia automaatioratkaisuja asiakkaillemme, AutoStoren toimitusjohtaja Karl Johan Lier sanoo.

Ilmoitus

Vaikka SoftBank on maailmanlaajuinen sijoitusyhtiö, jonka juuret ovat Japanissa, AutoStore toivoo heidän tukeaan laajentumisessa Aasian ja Tyynenmeren alueella.

Samalla kun AutoStore katsahtelee koko maailmaa, koskien varastotekniikkaa itsestään liikkuvien robottien kanssa, kotona Euroopassa on meneillään iso patenttitaistelu.

Viime vuoden lokakuussa kerroimme kuinka AutoStore jätti haasteen kilpailijastaan Ocadosta. AutoStoren mielestä on ilmeistä, että Ocado on varastanut heidän tekniikkansa ja on jättänyt haasteen yrityksestä Ocadon kotimaassa Isossa-Britanniassa ja Yhdysvalloissa.

Tällä viikolla robottitaistelu sai jatkoa. Ocado on nimittäin jättänyt AutoStoresta haasteen Norjassa, Puolassa ja Saksassa, jossa he haluavat suojata tekniikkaansa, ettei AutoStore käyttäisi sitä.

Ocado suhtautuu vakavasti immateriaalioikeuksiensa loukkauksiin ja puolustaa edelleen kantaansa, Ocado on kertonut Bloombergille oikeusjutusta.

On mainittava, että AutoStore perustettiin 1996 ja Ocado 2000, joten AutoStorella on ainakin aika puolellaan. Patenttikiista vaikuttaa olevan kaikkea muuta kuin ohitse.

Emme siedä Ocadon jatkuvaa tunkeutumista innovaatioihimme, koska he tekevät tuottoisia kumppanuuksia myymällä teknologiaamme omanaan. Olemme vakuuttuneita tapauksemme vahvuudesta, eikä mikään Ocadon viime aikaisista toimista muuta sitä, AutoStore sanoo lausunnossa.

 

Ilmoitus