Asos maksaa ylimääräistä palkkaa koronan varjossa

Brittiläinen muotisivusto Asos on sopeuttanut toimintaansa koronapandemian myötä.

Asos kertoo, että yritys on tehnyt useita toimia, jotta yhtiön työympäristö on linjassa Britannian hallituksen antamien ohjeiden kanssa.

Otamme taistelun Covid-19-virusta vastaan todella vakavasti. Haluan, että työntekijöidemme terveys ja turvallisuus on kristiallinkirkas asia ja suurin prioriteettimme. Viimeisten viikkojen aikana olemme kääntäneet yrityksemme toimivuuden ylösalaisin. Kaikkien on täytynyt sopeutua ja opetella uusia työtapoja, yrityksen toimitusjohtaja Nick Beighton kertoo lehdistötiedotteessa.

Ilmoitus

Britannian hallitus toivoo, että onlineliikkeet jatkavat toimintaansa, jotta niin monet työpaikat kuin mahdollista säilyy ja tukeakseen taloutta. Olemme siksi päättäneet jatkaa töitä, kaikki turvallisuustoimenpiteet huomioiden.

Asoksellla on jättimäinen 680 000 neliömetrin kokoinen automatisoitu keskusvarasto Barnsleyn ulkopuolella Great Houghtonissa. Yhtiö on kuitenkin rajoittanut henkilöiden määrää työvuorojen aikana, jotta kahden metrin turvaväli toteutuu.

Meillä on teipatut ja maalatut linjat työpisteiden ulkopuolella, jotka auttavat pitämään kahden metrin etäisyyden. Meillä on myös tiukat välimatkatoimenpiteet pukuhuoneessa ja yhteisissä tiloissa, kuten ravintolassa ja tupakkapaikalla.

Olemme myös antaneet henkilökunnalle kokonaisuudessaan 45 minuutin maksullisen ajan, jotta he voivat pitää sosiaalisen etäisyyden muihin ihmisiin työmatkalla.

Logistiikkakeskukseen on myös tehty tarkastuksia, joista Asos on saanut positiivista palautetta.

Henkilökunnalle on niin ikään jaettu käsidesiä, lateksihanskoja sekä kasvosuojia, joiden tarkoituksena on suojata tartunnalta.

Olemme tehneet monia hygienia- ja puhdistustoimenpiteitä keskuksessa ja välineissä, joita henkilökunta puhdistaa säännöllisesti niin työvuoron aikana kuin sen jälkeen.

He ovat myös yhteistyössä paikallisen julkisenliikenteen yhtiön kanssa organisoidakseen linja-autoja, joissa voidaan pitää väli toisiin ihmisiin työmatkan aikana. Tämän lisäksi Asos maksaa 100 puntaa ylimääräistä kuukaudessa, jonka on tarkoitus kattaa henkilökunnalle koituvat kulut, jotka tulevat työmatkalla käytettävistä vaihtoehtoisista kulkuvälineistä.

Ilmoitus

Olemme investoineet miltei 110 miljoonaa puntaa sitten Great Houghtonin logistiikkakeskuksen vihkimisen vuonna 2011.  Meillä on vuorotöissä 3500 työntekijää ja olemme Barnsleyn suurin yksityinen työnantaja ja maksaneet yli 750 miljoonaa puntaa palkkana vuodesta 2011. Otamme suurimman mahdollisen vastuun, jotta varaston työntekijät voivat pitää työnsä ja terveytensä. Olemme ylpeitä Barnsleyn työntekijöistämme ja heidän tekemästään työstä ja siitä roolista, mikä sillä on paikalliselle yhteiskunnalle.

Tämän lisäksi Asoksen toimiston henkilökuntaa on pyydetty tekemään töitä kotoa käsin.