Asiakkaat ryntäsivät IKEAn myymälään – jota ei edes vielä ole

IKEA kertoi pari päivää sitten avaavansa maailman ensimmäisen IKEA second hand-myymälän Ruotsissa – ja ennen kuin tiedotustilaisuus oli edes loppunut ensimmäiset asiakkaat olivat jo ryskyttämässä tyhjän myymälän ovia.

IKEA avaa historian ensimmäisen second hand-myymälän Keski-Ruotsissa sijaitsevaan Eskilstunaan, jossa on niin kutsuttu kierrätysgalleria, ReTuna. Tarjolla on IKEAn käytettyjä huonekaluja ja sisutustarvikkeita. Jopa vähän vaurioituneille tuotteille annetaan uusi mahdollisuus ja IKEA korjailee niitä.

Tulemme myymään ainoastaan IKEA-tuotteita, mutta niiden ei tarvitse olla ainoastaan huonekaluja. Ensimmäisellä asteella emme myy täytettyjä huonekaluja vaan tavaroita, jotka on helpompi korjata ja puhdistaa, kuten tuoleja ja pöytiä esimerkiksi, IKEA Ruotsin lehdistövastaata Mattias Hennius sanoo Ehandelin sisarsivustolle.

Ilmoitus

IKEA kertoi uudesta myymäläkonseptista lehdistötilaisuudessa perjantaina. Hauskinta asiassa oli ehkä se, että asiakkaat innostuivat tästä niin, että osa lähti siltä istumalta ReTunan kierrätysgalleriaan.

Huomio on ollut uskomattoman suuri. Ensimmäiset asiakkaat olivat paikalla ennen kuin lehdistötilaisuus oli loppu, valitettavasti siellä ei kylläkään ollut myymälää, jonne mennä.

Jos kaikki menee kohdalleen IKEA aikoo avata lisää second hand-myymälöitä.

Sanoisin, että tämä on testi. Mutta testi, jonka tarkoituksena on löytää kestäviä ja kannattavia liikemalleja. Kun olemme arvioineet testiä – palaamme sen jälkeen asiaan miten menettelemme jatkossa, Hennius sanoo.