Annemarie Gardshol väliaikaisesti PostNordin johtoon

Uuden konsernijohtajan rekrytointi käynnistetään välittömästi.

Ilmoitus

Hallitus on nimittänyt Annemarie Gardsholin PostNordin väliaikaiseksi konsernijohtajaksi. PostNordin pitää jatkaa nopeaa uudistumistaan kohdatakseen ympäröivän maailman muutokset ydinliiketoiminnassamme kirje- ja pakettimarkkinoilla. Kun otetaan huomioon PostNordin kohtaamien haasteiden uusi vaihe, on aika vaihtaa johtoa. Uuden konsernijohtajan rekrytointi käynnistetään välittömästi, yrityksen tiedotteessa sanotaan.

Kirje- ja pakettimarkkinat käyvät läpi suuria muutoksia. PostNord tarvitsee joustavan ja tehokkaan tavan siirtää painopistettä pienenevistä kirjemääristä kasvaviin pakettimarkkinoihin ja samanaikaisesti varmistaa korkea laatu ja palvelun taso.

Ilmoitus

- Seurauksena markkinoiden nopeutuvista muutoksista PostNordin uudistustyötä pitää nopeuttaa vastaavasti. Samanaikaisesti pitää lisätä panostusta ydintoimintaan. Se on ratkaisevan tärkeää, jotta pystymme täyttämään asiakkaiden tarpeet ja turvaamme pitkän tähtäimen kannattavuuden. Hallitus ja Håkan Ericsson ovat siksi yhteisesti päättäneet, että on aika hakea uutta johtoa PostNordille, sanoo tiedotteessa Christian Jansson, PostNordin hallituksen puheenjohtaja.

 - Håkan Ericssonilla on ollut merkittävä rooli PostNordin suuressa uudistumistyössä. Hyvällä johtajuudella Håkan Ericsson on vienyt läpi tärkeitä investointeja yhtiön kasvavaan pakettiliiketoimintaan ja samanaikaisesti toteuttanut vaativia kustannusten karsintoja, jatkaa Christian Jansson.

Eroava konsernijohtaja Håkan Ericsson:

- Olen ylpeä siitä, että olen saanut johtaa PostNordin kattavaa muutostyötä yhdessä kaikkien kollegojeni kanssa, viimeisten vajaan viiden vuoden aikana. Perusta seuraavalle vaiheelle on valettu, ja nyt on aika jättää ohjat uudelle johdolle.

Nykyinen Ruotsin toimintojen johtaja Annemarie Gardshol aloittaa tänään väliaikaisena konsernijohtajana. PostNordin taustansa ansiosta hän tuntee hyvin ydintoiminnan ja yrityksen kohtaamat haasteet. Hän tulee jatkamaan nykyisessä tehtävässään Ruotsin PostNordin toimitusjohtajana.

 - Uusi johto tulee nyt mitä nopeimmin laatimaan, yhdessä hallituksen kanssa, suunnitelman tarpeellisten uudistusten toimeenpanemiseksi. Tavoitteemme on vahvistaa johtoasemaamme Pohjoismaissa, sanoo Annemarie Gardshol, PostNordin väliaikainen konsernijohtaja.

Johtoryhmää uudistaa myös väliaikainen talousjohtaja, Lena Larsson (nykyinen Head of Group Business Control), nykyisen talousjohtajan, Gunilla Bergin, jättäessä myös yrityksen.

- Gunilla Berg on antanut tärkeän panoksen PostNordille yhtiön kriittisessä vaiheessa, ja yritys on hänelle siitä kiitollinen, sanoo Christian Jansson, PostNordin hallituksen puheenjohtaja.

Hallitus käynnistää nyt laajan rekrytointiprosessin tavoitteena saada uusi pysyvä konsernijohtaja sekä talousjohtaja vuoden vaihteeseen mennessä.