Amazonista tulee hiilijalanjäljetön – ”Me voimme ja meidän täytyy”

Verkkojätti Amazon lähtee mukaan ympäristötaistoon, yhtiön perustaja ja toimitusjohtaja Jeff Bezos (kuvassa) kertoi lehdistökonferenssissa Washingtonissa.

 

Ilmoitus

Bezos ilmoitti, että Amazon aikoo käyttää ainoastaan vihreää energiaa vuoteen 2030 mennessä ja yritys on ympäristöneutraali vuoteen 2040 mennessä.

- Haluamme käyttää kokoamme ja laajuuttamme viitoittamaan tietä, Bezos sanoi lehdistötilaisuudessa.

- Tiedämme, että voimme ja meidän täytyy tehdä niin, hän jatkoi.

Konkreettisten toimien joukossa esiteltiin muun muassa massiivinen 100 000 päästöttömän toimitusauton tilaus start up-yritys Rivianilta. Yritys, johon Amazon on aiemmin sijoittanut huomattavia summia.

 

Valtava tilaus

Amazon rullaa tällä hetkellä Yhdysvaltain teillä 30 000 omalla autolla. Tehty tilaus on siis valtava. Uudet autot ovat valmiita liikenteeseen vuonna 2021 ja siitä eteenpäin.

- Jos yritys, kuten Amazon, joka toimittaa vuosittain 10 miljardia tavaraa, voi tavoittaa Pariisin sopimuksen kymmenen vuotta odotettua aikaisemmin, niin kaikki yritykset pystyvät siihen, Bezos sanoi.

 

Ilmoitus

Ilouutinen ympäristöjärjestöille

Jeff Bezoksen lehdistotilaisuus otettiin vastaan hyvillä mielin erityisesti ympäristöjärjestöissä, vaikka lisää yksityiskohtia kaivattiin myös.

- Jos Jeff Bezos haluaa olla ympäristötaiston johtavia, niin hänen on kerrottava millaisia toimia hän aikoo tehdä saadakseen fossiiliset polttoaineet pois yrityksestä, Greenpeace USA:n Gary Cook sanoi AFP:n mukaan.

Amazon esitteli niinikään ohjelman palauttaakseen ja suojellakseen metsiä, kosteikkoja ja turvemaita kautta maailman.