Amazonin työntekijät saivat tarpeekseen – aikovat perustaa ammattiyhdistyksen

Varastotyöntekijät eivät enää hyväksy työolosuhteita.

Ilmoitus

Amazon on aina välillä ollut otsikoissa työntekijöidensä kurjien olosuhteiden takia. Verkkokauppajätti on lähes tuplannut työntekijöidensä määrän kolmen vuoden sisällä, ja kaikesta päätellen tämä ei ole parantanut palkkalistoilla olevien työolosuhteita.

Joulukuussa yhtiön New York Cityn Staten Islandilla sijaitsevan varaston työntekijät ilmoittivat perustavansa ammattiliiton, jotta asiaan reagoitaisiin. Amazon on läpi yhtiön historian vastustanut ajatusta ammattiliitosta, eikä tilanne ole muuttunut.

Ilmoitus

-Väite, että Staten Islandin työntekijät haluaisivat ammattiliiton, ei kuvasta enemmistön mielipidettä tilanteesta, Amazonin tiedotteessa sanotaan.

"Emme ole robotteja"

Amazonin varastotyöntekijät sanovat tekevänsä pahimmillaan 60 tunnin työviikkoja. Sen lisäksit heille asetetaan tehokkuusvaatimuksia - tunnin aikana pitää hakea 400 esinettä. Joskus aikaa on 7 sekuntia esinettä kohden.

Amazonin työntekijöistä Rashad Long sanoi The Guardian-lehden haastattelussa:

- Emme ole robotteja. Me olemme ihmisiä. Ei voi olettaa, että tulemme töihin levänneinä neljän tunnin yöunien jälkeen. Se on mahdotonta, Long sanoo.