Amazonin rentoutusboksille irvitään netissä – video poistettiin

Verkkokauppias poisti videon nopeasti.

Amazonin perustaja Jeff Bezos ilmoitti vähän aikaa sitten, että Amazonilla on uusia tavoitteita. He eivät olisi ainoastaan maailman asiakasorientoitunein yritys vaan myös maailman paras työnantaja ja maailman paras työpaikka. Tämä sen jälkeen, kun Amazonin varastojen työolosuhteita on kritisoitu pitempään.

Yksi osa uutta panostusta, olla maailman paras työnantaja, lanseerattiin viime viikon lopulla. Amazon esitteli pienen boksin, joka sijoitettaisiin verkkokauppiaan varastoille. Se kulkee nimellä AmaZen ja on niin kutsuttu ”Mindful Practice Room”. Henkilökunta voi mennä koppiin saadakseen olla hetken aikaa rauhassa ja katsoa rauhoittavia videoita. Yksi tapa pakoilla varaston hektistä elämää.

Ilmoitus

Vaikka uuden kopperon taustalla on ollut varmastikin hyvät ajatukset, niin asian olisi ehkä kuitenkin täytynyt käydä kierroksella myös PR-osastolla. Vain hetki sen jälkeen, kun Amazon kertoi konseptista ja näytti videon AmaZenistä, netissä räjähti keskustelu, jossa irvitään asialle. Monien mielestä se oli vain tapa johdattaa pois todellisista ongelmista varastolla.

Ihmiset ovat jo kutsuneet koppia ”Despair Closetiksi” ja ”Itkupaikaksi” ja Ruotsissa sille on jo ehditty antaa karmea nimi ”Itsemurhakoppi”. Joku on myös maininnut, että huussi olisi ollut käytännöllisempi, koska aikaisemmin on kritisoitu, ettei työntekijöiden aika riitä vessassa käyntiin. Tämän Amazon on kuitenkin kiistänyt.

Kritiikki oli ilmeisestikin niin ylitsepääsemätöntä, että Amazon veti videon melko nopeasti takaisin. Uudelleen ladatun version voi kuitenkin käydä katsomassa täällä.