Amazonin kotikaupungin varoitus New Yorkille: ”Teillä on mahdollisuus, joka meillä ei ollut”

Seattlen edustajat kehottavat New Yorkin olemaan suostumatta Amazonin vaatimuksiin.

Ilmoitus

Amazon järjesti viime vuonna kilpailun, jonka voittaja sai kunnian olla yhtiön seuraavan päämajan isäntäkaupunki. Lopulta voittajia löytyi peräti kaksi - Arlington ja New York City.

Nyt Amazonin kotikaupungin Seattlen edustajat varoittavat New Yorkin päättäjiä, että verkkokauppajätin jokaiseen vaatimukseen ei kannata suostua. Amazon on muun muassa vaatinut verohelpotuksia ja muuta tukea osavaltiolta ja kaupungilta.

Ilmoitus

- Älkää olko kaupunki, joka säpsähtää joka kerta kun iso yritys pullistelee, Seattlen kaupungin valtuuston edustaja Teresa Mosqueda sanoi The Guardian -lehden mukaan väkijoukolle, joka osoitti mieltä Amazonin New Yorkiin tuloa vastaan.

Asuinkustannukset nousevat, henkilökunta kärsii

Seattlen edustajat sanoivat, että heidän kotikaupingissa Amazon vie jo 20 prosenttia kaupungin liiketiloista, ja sen lisäksi asuinkustannukset ovat nouusseet jo 113 prosentiin maan keskiarvoon verrattuna.

Tämä on The Guardianin haastattelimien Seattlen edustajien mukaan suoraan vaikuttanut siihen, että Amazonin pienituloisilla työntekijöillä ei ole enää varaa asua kaupungissa.

- Teillä on mahdollisuus, joka Seattlella ei ollut. Me emme heränneet riittävän nopeasti.