Amazonin joulusta tulossa ennakoitua hiljaisempi

Minimipalkkojen nostaminen  on yksi syy varovaisempiin tulosodotuksiin.

Ilmoitus

Viimeisestä vuosineljänneksestä on tulossa Amazonin vaisuin sitten vuoden 2016 alkupuolen. Tämä tarkoittaa myös, että joulusesonki tulee olemaan odotettua hiljaisempi.

"Hiljainen" on ehkä kuitenkin huono sana kuvaamaan odotuksia, sillä Amazon ennustaa loka-joulukuun myynnin nousevan 66,5-72,5 miljardiin dollariin. Tämä on kuitenkin alle odotusten - analyytikot odottivat uutistoimisto Reutersin mukaan 73,9 miljardin dollarin myyntiennustetta.

Joulusesonki katsotaan Yhdysvalloissa alkavan marraskuun neljäntenä torstaina vietettevän Thanksgiving Day-juhlapyhän jälkeen. Thanksgiving Day jälkeen seuraa vuoden suurin ostospäivä Black Friday, joka pidetään joulumyynnin lähtölaukauksensa. Vuoden viimeinen vuosineljännes on siis verkkokaupan myynnin kannalta erittäin tärkeä.

Monta syytä

Amazon perusteli odotettua heikompaa liikevaihdon ennustettaesimerkiksi sillä, että maksullisen Prime-palvelun tilaajista saatavaa liikevaihtoa ei sisällytetä entiseen tapaan neljännen kvartaalin tulokseen, vaan liikevaihdosta raportoidaan nyt jokaisella kvartaalilla. Amazon kertoi elokuussa Prime-tilaajien määrän ylittäneen sadan miljoonan tilaajan määrän.

Verkkokauppajätin mukaan minimipalkkojen nosto 15 dollariin per tunti vaikutti sen tulosohjeistukseen, mutta yhtiö ei kuitenkaan kertonut tarkemmin, kuinka paljon palkkojen nosto vaikutti sen ohjeistukseen.