Amazon voi laajentua Suomeen

Amazon Web Servicesin johtaja Peter DeSantis sanoo, että Amazon voi laajentua Suomeen milloin tahansa. 

Ilmoitus

- Suomi on ehdottomasti yksi niistä maista, joista puhumme, kun jatkamme uusien datakeskusalueiden rakentamista. Suomeen rakentamisessa olisi paljon järkeä ajan mittaan, sanoo Peter DeSantis Amazon Web Servicen suurtapahtumassa re:Inventissä Las Vegasissa verkkolehti tivi:n mukaan.

Amazon Web Servicen (AWS) rakentaa datakeskuksia ympäri maailman. Viime vuonna yhtiö ilmoitti rakentavansa suuren datakeskusalueen Ruotsiin. Tukholmaan nousee parasta aikaa kolme datakeskusta.

Peter DeSantisin mukaan AWS:llä käydään jatkuvasti keskusteluita siitä, mihin datakeskuksia sijoitetaan ja päätös esimerkiksi Suomen osalta voi tulla milloin tahansa.

 - Meillä on koko ajan enemmän paikkoja missä haluaisimme kuin missä voimme olla, koska nämä ovat isoja investointeja.

Verkkokaupan laajentuminen erillinen prosessi

AWS:n datakeskusalueet Ruotsissa ovat myös saaneet aikaan puheta siitä, että verkkokauppa Amazon.com tulee kohta länsinaapurin markkinoille.  Tilanne on herättänyt huhuja, joiden mukaan AWS:n datakeskusten rakentamisen ja verkkokaupan laajentumisen välillä olisi linkki. DeSantis kiistää tätä:

- Perustamme päätökset (datakeskus)alueista puhtaasti AWS:n asiakkaiden tarpeisiin. Vähittäiskauppa on erillinen bisnes. Siinä painotetaan samanlaisia kysymyksiä, mutta verkkokaupan laajentuminen on täysin erillinen prosessi, DeSantis sanoo tivi:n mukaan.

Lue tivi:n juttu aiheesta täältä: https://www.tivi.fi/Kaikki_uutiset/amazonin-datakeskuspomo-suomeen-rakentamisessa-olisi-jarkea-paatos-voi-tulla-milloin-tahansa-6751191