Amazon vie lennot uudelle tasolle – ostaa 11 matkustajakonetta

Halpaa korona-aikoina?

Verkkojätti Amazon tekee jatkuvasti töitä voidakseen hoitaa kuljetukset itse. Heidän logistiikkaverkostonsa kasvaa joka päivä ja vuodesta 2016 heillä on ollut myös oma ilmailuverkosto Amazon Air.

Amazon Air on sen jälkeen kasvattanut kalustoaan ja tänä päivänä heillä on noin 80 konetta, jotka kuljettavat verkkokauppapaketteja. Tähän saakka heillä on ollut leasing-koneita muilta toimijoilta, mutta nyt strategiaa ollaan muuttamassa. Todennäköisesti koronan takia koneiden ostaminen on halvempaa.

Ilmoitus

 

Ostaminen on luonnollinen askel

Amazon kertoo nimittäin ostaneensa 11 Boeing 767-tyyppistä matkustajakonetta. Neljä koneista on ostettu halpalentoyhtiö WestJetiltä ja seitsemän suuryhtiö Deltalta. Koneet muutetaan tosin rahtikoneiksi ennen kuin liitetään Amazon Airiin.

Neljä WestJet-konetta liitetään Amazonin kalustoon vuoden 2021 aikana, kun Delta-koneet tulevat mukaan ensi vuonna.

Meidän tavoitteenamme on toimittaa asiakkaille koko USA:ssa tavalla, jota Amazonilta odotetaan ja omien koneiden ostaminen on luonnollinen seuraava askel tässä tavoitteessa. Sekoitus vuokrattuja koneita ja omia koneita kasvavassa kalustossamme tekee sen, että voimme hallita toimintaamme paremmin, mikä taas auttaa meitä pitämään tasaisemmat askeleet, jotta voimme täyttää lupaukset asiakkaillemme, Amazonin Vice President, Sarah Rhoads Amazon Global Airilta sanoo lehdistötiedotteessa.