Amazon tukkanuottasilla Visan kanssa – pysäyttää luottokorttimaksut

Pitää liian kalliina.

Verkkojätti Amazon näyttää lihaksensa vastustamalla maailman suurinta maksuyhtiötä, Visaa. Amazon lopettaa 19. tammikuuta alkaen ensi vuonna vastaanottamasta maksuja Visan luottokorteilla. Asiasta raportoi Bloomberg.

Asiakkaat, joita tämä koskee saavat tietoa nyt keskiviikon aikana.

Ilmoitus

Kyseessä on kuitenkin vain luottokortit, jotka on myönnetty Isossa-Britanniassa. Se koskettaa silti erittäin suurta määrää asiakkaita, jotka eivät voi tämän jälkeen tehdä ostoksia Amazonilla. Tavallista maksukorttia, joka ei siis ole luottokortti, voi edelleen käyttää.

Syynä tähän sanotaan olevan maksut, joita Visa ottaa luottokortin käytöstä ja Amazonin mielestä Britanniassa myönnettyjen korttien kohdalla ne ovat liian korkeat. Sitä ei tiedetä koskeeko asia myös maksupalvelu Amazon Payta, jota verkkokauppiaat käyttävät.

Selvää on silti, että Amazonia häiritsee maksuyhtiön korkeat kulut.

Korttimaksujen vastaanottamisen kustannukset ovat edelleen esteenä yrityksille, jotka pyrkivät tarjoamaan asiakkaille parhaat hinnat. Näiden kustannusten pitäisi laskea ajan ja tekniikan kehityksen myötä, mutta sen sijaan ne ovat edelleen korkeita tai jopa nousevat, Amazon sanoo julkilausumassa.