Amazon teki toiseksi suurimman ostonsa koskaan – Jeffin viimeinen päivä toimitusjohtajana

Haluaa pääsyn tekijänoikeuksiin.

Jeff Bezos ilmoitti aiemmin tänä vuonna jättävänsä toimitusjohtajan tehtävän Amazonilla. Hänen tilalleen nousee Andy Jassy, joka on AWS:n johtaja. Bezos ilmoitti eilen tarkemman päivämäärän.

Bezos jättää Amazonin toimitusjohtajan tehtävän 5. heinäkuuta, jolloin hän siirtyy hallituksen puheenjohtajaksi. Päivämäärä on valittu sen vuoksi, että tuolloin on kulunut tasan 27 vuotta siitä, kun Amazon perustettiin.

Ilmoitus

Samassa yhteydessä Amazon kertoi ostavansa perinteikkään elokuvastudion Metro Goldwyn Mayerin (MGM) 8,45 miljardilla dollarilla. Osto vahvistaa luonnollisestikin yhtiön striimauspalvelua, Prime Video.

Osto on Amazonin toiseksi suurin koskaan. Tätä suurempi on ollut vain Whole Foods, josta he maksoivat 13,7 miljardia dollaria vuonna 2017.

MGM:llä on 4000 elokuvan luettelo, mutta Amazon ilmoittaa, että suuri arvo on oston mukana tulevissa tekijänoikeuksissa.

Todellinen taloudellinen arvo kaupan takana on oikeuksissa mittavaan katalogiin, joka tulee kaupan mukana ja jota aiomme kehittää yhdessä MGM:n taitavan tiimin kanssa. Tämä on todella jännittävää ja antaa meille monia mahdollisuuksia korkealaatuiseen tarinankerrontaan, Mike Hopkins, Prime Videon johtaja sanoo.