Amazon sai moitteita harhaanjohtavasta mainonnasta

Asaikkaat eivät saaneet tuotteita seraavana päivänä.

Ilmoitus

Amazonin tulisi lopettamaan väitteet, joiden mukaan sen Prime -jäsenille taataan vuorokauden toimitusaika Amazonin verkkokaupasta. The Guardian kertoo, että Yhdistyneiden kuningaskuntien mainontaa valvova Advertising Standards Authority (ASA) moittii Amazonia harhaanjohtavasta maininnasta.

Lupaus ei aina pitänyt

Prime-asiakkailleen Amazon on ilmoittanut tarjoavansa "rajoittamattoman vuorokauden toimituspalvelun". Monet asiakkaat ovat kuitenkin kertoneet, että lupaus tuotteen toimituksesta perille seuraavana päivänä ei ole aina pitänyt paikkaansa. Esimerkiksi  joulun alla, moni  tavaraa Amazonilta tilannut asiakas ei ASA:n mukaan saanut tilaamaansa tuotetta vuorokauden sisällä.

Tähän ASA on nyt reagoinut:

- Merkittävä osa Prime-merkityistä tuotteista ei ollut valmiina toimitettavaksi seuraavana päivänä. Koska kuluttajat olivat mitä ilmeisemmin ymmärtäneet, että Prime-tuotteet ovat saatavilla tilausta seuraavana päivänä, kunhan he eivät tee tilaustaan liian myöhään, olemme linjanneet, että mainos oli harhaanjohtava, ASA ilmoitti lausunnossaan.

"Johtui äärimmäisistä sääolosuhteista"

The Guardian ei ole saanut vastausta Amazonilta, mutta The Times -lehden mukaan  Yrityksen tiedottajan kertoo, että oletettu toimitusaika näkyy tuotteen kohdalla jo ennen kuin varsinainen tilaus on tehty.

-  Johtuen äärimmäisistä sääolosuhteista, jotka vaikuttivat kaikkiin kuljetusvälineisiin ympäri Isoa-Britanniaa, pieni osa tilauksista ei täyttänyt toimituslupauksia viime vuonna, Amazonin edustaja kommentoi The Timesille.

Amazon on ollut ASA:n silmätikkuna aiemminkin. Kaksi vuotta sitten mainontaa valvova viranomainen puuttui myös Amazonin ilmaisia tuotetoimituksia koskevaan mainontaan. ASA totesi tuolloin, että Amazonin mainokset eivät ilmaisseet riittävän selvästi, mitkä tuotteet olivat oikeutettuja maksuttomaan toimitukseen ja millä ehdoilla. Siksi ASA tuomitsi mainokset harhaanjohtaviksi.

Suomessa asiasta uutisoi Markkinointi&Mainonta.

Ilmoitus