Amazon Primelle ennustetaan hurjaa kasvua – 275 miljoonaa tilaajaa kymmen vuoden sisällä

Amerikkalainen analyytikko arvioi, että Amazon Prime kasvaa räjähdysmäisesti.

Ilmoitus

Amazon Primella oli 101 miljoonaa tilaajaa viime vuoden lopussa. Amerikkalainen rahoitusalan yritys Citigroup ennustaa, että kymmenen vuoden sisällä käyttäjämäärä on 275 miljoonaa. Sen lisäksi Citigroup arvioi, että Prime-aiheinen vuosittainen myynti ylittää silloin 500 miljardia dollaria, ja on näin erittäin hyvä sijoituksen kohde.

- Prime on ollut valtava menestys. Prime-tilaajakunta kasvaa vuosittain 35 – 40 prosenttia. Tyytyväinen tilaajakunta tuo mukanaan paljon hyötyjä, mutta selkein mittari on se, että tutkimukset osoittavat että Prime-tilaajat käyttävät tuplasti enemmän rahaa kun ne, jotka eivät ole tilaajia, Citigroupin Mark May sanoo lehdistötiedotteessa.

Australiassa vaikeuksia

Amazon Primen myynti ei kuitenkaan ole ollut pelkää ruusuilla tanssimista, sillä heinäkuussa toteutettu iso markkinointikampanja Australiassa ei mennyt suunnitelmia mukaan. 36 tuntia käynnissä ollut kampanja toki lisäsi sivuston kävijämäärää peräti 324 prosenttia. Ilmaiseen 30 päivän koeajan-tarjoukseen tarttujia oli 377 prosenttia enemmän kuin yleensä, mutta koeajan jälkeen palveluntilaajina jatkaneita, oli odotettua vähemmän.

Starcomin teettämä tutkimus arvioi syyksi Amazon Prime Australian suppeampi tarjonta kansainväliseen Amazon Primeen verrattuna. Australian lainsäädännön takia Primen tilaajille ei tarjota Australiassa muun muassa Prime Musicia tai Prime Photoa.