Amazon panostaa sähköautoihin – vähintään 10 000 rullaa teillä ensi vuonna

Tilannut 100 000 autoa.

Amazon panostaa, kuten jo tiedettyä, siihen, että he hoitaisivat logistiikkansa itse. Samalla tavoitteena on tehdä tämä hieman ympäristöystävällisemmin ja pyrkimyksenä on olla kokonaan hiilidioksidineutraali toimija vuoteen 2040.

Toissapäivänä Reuters kertoi, että Amazon on tilannut 700 kuorma-autoa, jotka kulkevat komprimoidulla luonnonkaasulla (CNG). Näiden autojen on tarkoitus hoitaa painavia kuljetuksia varastojen ja jakelukeskuksien välillä.

Ilmoitus

Aiemmin Amazon on jo paljastanut, että he ovat tilanneet 100 000 sähkökuorma-autoa statup-yhtiö Rivianilta. Amazon on myös investoinut yritykseen. Näiden sähköautojen on tarkoitus hoitaa viimeinen kilometri asiakkaalle, siis niin kutsuttu last-mile.

Äskettäin Amazon kertoi myös, että Los Angelesissa on alettu testaamaan uutta Rivianin sähkökuorma-auton prototyyppiä. Sitä ei ole kerrottu miten monesta autosta on kysymys, mutta vaikuttaa siltä, että kysymyksessä on isompi testi.

Rakastamme intoa asiakkailtamme tähän mennessä – kuvia, jotka näemme onlinella autofaneilta, jotka pysätyttävät kuljettajamme voidakseen vilkaista ajoneuvoa. Mitä me olemme nähneet, niin tämä on yksi nopeimmista kaupallisista sähköistämisohjelmista ja olemme tästä erittäin ylpeitä, Amazonin Global Fleet and Products päällikkö Ross Rachey sanoo.

Rivianin sähkökuorma-autoilla voi ajaa 240 kilometriä yhdellä latauksella. Samalla kun Amazon testaa uusia autoja, he rakentavat latausverkostoa Pohjois-Amerikkaan ja Eurooppaan. Tämä siksi, että he pääsevät hyödyntämään tilattuja sähköautoja parhaalla mahdollisella tavalla.

Vuonna 2021 ohjelma laajentuu 15 kaupunkiin ja Amazon uskoo, että vuonna 2022 vähintään 10 000 uutta kuorma-autoa on jo palveluksessa.