Amazon panostaa miljardeja Eurooppaan – palkkaa 18 000 työntekijää tänä vuonna

Investoinut Eurooppaan 28 miljardia.

Huhut Amazonin tulosta Suomeen tuntuvat vahvistuvan päivä päivältä. Vielä ei kuitenkaan mahdollisista suunnitelmista ole ilmoitettu.

Ilmoitus

Amazon on tähän mennessä laajentunut sellaisille markkinoille kuin Iso-Britannia, Ranska, Espanja ja Italia. Ja nyt on vuorossa uudet laajennukset Eurooppaan.

Yritys on ilmoittanut luovansa tänä vuonna 18 000 uutta työpaikkaa maanosaan. Kun työpaikat on täytetty, verkkokaupalla on 83 000 työntekijää Euroopassa.

- Luomme tuhansia työpaikkoja ympäri Eurooppaa ja investoimme miljardeja paikallisiin kansantalouksiin, Amazon kirjoittaa uutiskirjeessä.

Haku Espanjaan ja Italiaan

Amazonin mukaan yritys on investoinut yhteensä 27 miljardia euroa vuosien 2010 ja 2017 välillä esimerkiksi työpaikkoihin, palveluihin ja rakennuksiin Euroopan markkinoilla. Yrityksellä on tällä hetkellä kehityskeskuksia 16 eurooppalaisessa kaupungissa – kuten Cambridge, Barcelona ja Torino – ja muun muassa juuri näihin tarvitaan nyt henkilökuntaa. Mitään mainintaa työpaikoista Suomen markkinoilla ei ole.

Avoimien työpaikkojen työtehtävät koskevat muun muassa Alexan ja Prime Airin kehittämistä.

- Investointimme ja työpaikkojen luomisemme osoittavat syvät juuremme Eurooppaan. Kehittäjistä uusiin logistiikkakeskuksiin, tuhansia mahdollisuuksia löytyy yli sadalla paikalla, kertoo Amazonin varatoimitusjohtaja Xavier Garambois.