Amazon paljastaa maksavien jäsenten määrän

Analyytikot ovat päässeet lähelle arvioissaan.

Ilmoitus

Analyytikot ympäri maailman ovat jo monta vuotta yrittäneet saada selville, kuinka monta Prime-jäsentä Amazonilla on kanta-asiakskerhossaan. Jäsenille tarjotaan eri etuja kuten ilmaiset toimituskulut.

Kanta-asiakaskerho on keskeinen osa Amzonin menestystä ja se sitoo jäseniä lähemmäksi verkkokauppajättiä. Eri tutkimukset ovat osoittaneet, että Prime-jäsenet ostavat enemmän kuin muut.

Viimeeksi lokakuussa eräs analyytikkoyritys päätyi 90 miljoonaan jäseneen pelkästään Yhdysvalloissa.

Nyt Amazonin perustaja ja toimitusjohtaja Jeff Bezos on paljastanut todellisen määrän kirjeessä osakkaille. Siinä todetaan, että yrityksellä on 100 miljoona Prime-jäsentä globaalisti kaikilla markkinoilla. Suurin osa jäsenistä ovat kuitenkin Yhdysvalloisa.

 

- 13 vuotta lanseerauksen jälkeen olemme saavuttaneet 100 miljoonan maksavan jäsenen rajan. Vuonna 2017 Amazon toimitti viisi miljardia lähetystä Prime-jäsenille maailmanlaajuisesti, ja jäsenten lukumäärä kasvoi verrattuna edellisvuoteen koko maailmassa, Bezos kirjoittaa osakkaille.

 

Toisin sanoen yli 100 miljoonaa henkilöä maailmassa maksavat noin 100 dollaria vuodessa (vaihtelee markkinoittain)  ilmaisesta kotiinkuljetuksesta sekä muista Amazonin palveluista.

Ilmoitus