Amazon möi tuotteita hakaristillä – saa kritiikkiä uudessa raportissa

Myynnissä muun muassa spinneri natsiaiheella.

Amazonin liikevaihto kasvaa joka vuosineljänneksellä ja yhtiön katsotaan olevan yksi maailman suurimmista verkkokaupoista.

Ilmoitus

Mutta menestystarinan takana löytyy kääntöpuoli – nimittäin se, että Amazon ajoittain ajautuu vaikeuksiin markkinapaikalla myytävistä tuotteista. Vuosien mittaan on kerrottu muun muassa paidoista, jotka kannustavat raiskauksiin ja pornografisesta ruokalapusta.

Viimeksi kyseessä oli paidat, joissa oli huumesisältöistä viestiä, josta eräs Amazonin myyjä valitti.

Koru hakaristi-amuletilla

Ja lisää tulee. ”Delivering Hate: How Amazon´s Platforms Are Used to Spread White Supremacy, Anti-Semitism and Islamophobia” –raportin mukaan Amazonin verkkokaupasta on voinut ostaa tuotteita hakaristillä.

Uutissivusto The Vergen mukaan kyseessä on muun muassa tarroja ja amuletti hakaristillä. Natsikuvioita on ollut myös lasten tuotteissa, kuten muodikkaassa spinnerissä.

Raportin mukaan Amazonin valikoimassa on ollut edelleen myös etelävaltioiden lippu, joka oli määrä poistaa myynnistä vuoden 2015 verilöylyn jälkeen.

Uhkaa poistaa myyjät

Amazonin mukaan myös tällä kerralla yksittäiset myyjät ovat vastuussa ei-toivotuista tuotteista.

- Kolmannen osapuolen myyjien, jotka käyttävät markkinapaikkapalveluamme, on seurattava toimintaohjeitamme, ja ne, jotka eivät sitä tee joutuvat nopeisiin toimenpiteisiin ja heidän tilit suljetaan, eräs Amazonin edustajista kerrotaan sanoneen lausunnossa.

Raportti Amazonin myyvistä vihan vertauskuvista julkaistiin muutama päivä sitten eikä ole vielä selvyyttä siitä onko tuotteet poistettu Amazonin valikoimasta.

Ilmoitus