Amazon lopettaa marijuana-testit – tukee laillistamista

Osa strategiaa olla maailman paras työnantaja.

Ehandel on jo aikaisemmin kertonut, että Amazonin tähtäimessä on olla maailman paras työnantaja ja työpaikka. Tavoitteen saavuttaakseen heidän on tehtävä erilaisia toimenpiteitä. Äskettäin myös me kirjoitimme AmaZen-kopperosta, jossa työntekijät voivat käydä rauhoittumassa – ei tosin aikaakaan ennen kuin sille alettiin irvailemaan netissä ja koppi sai erilaisia vähemmän mairittelevia nimiä.

Nyt verkkokauppias on lanseerannut pari muuta muutosta, jotka on otettu pääasiassa avosylin vastaan. Amazon aikoo lopettaa työnhakijoiden testaamisen, mitä tulee marijuanaan. AIkaisemmin he ovat tehneet testin ja työpaikka on palanut savuna ilman, jos testi on ollut positiivinen.

Ilmoitus

Emme enää sisällytä marijuanaa meidän laajaan huumeidenseulontaohjelmaan niissä asemissa, joita Liikennevirasto ei ole säännellyt ja tulemme sen sijaan käsittelemään sen samalla tavalla kuin alkoholin käytön, Dave Clark, Amazonin Worldwide Consumerin toimitusjohtaja sanoo.

Amazon tekee siis täyskäännöksen mitä tulee marijuanaan ja tukee myös cannabiksen laillistamista USA:ssa.

 

Tämän ohella Amazon tekee myös toisen muutoksen ja säätelee ”Time off Task”-systeemiään, jota on aikaisemmin kritisoitu rankasti. Systeemi pitää silmällä varaston työntekijöitä, milloin he tekevät oikeasti töitä, milloin he ovat työasemalla ja milloin he keskeyttävät työnteon.

Pääasiallinen tavoite Time off Taskilla on ollut ymmärtää mikäli ihmisten käyttämissä työkaluissa, joita he käyttävät ollakseen tehokkaita, on ongelmia ja vain toissijaisesti tunnistaa alisuorittavat työntekijät. On monia hyväksyttäviä syitä, miksi työntekijät kirjautuvat ulos datatyökalulta – puhuakseen pomonsa kanssa, prosessiongelmat, tasapainoton työ, mekaaniset virheet ja muuta.

Amazon aikoo sen sijaan keskittyä niihin tilanteisiin, joissa on todellisia operatiivisia ongelmia ratkaistavana.

Asiasta kirjoitti ensimmäisenä Ehandelin sisarsivusto.

Ilmoitus