Amazon-kritiikkimyrsky: Ihmeelliset käännökset ja korkeat hinnat

”En usko, että Adidas on aivan iloinen, kun heidän tuotemerkissään käytetään sanaa ”raiskaus” (våldtäkt).”

Heti kun Amazon oli lanseerannut ruotsalaissivustonsa reaktioita alkoi tulla hieman joka suunnasta. Aamupäivän aikana sosiaaliset mediat ovat tulvineet aiheesta, kun ihmiset ovat alkaneet huomioida lanseerausta. Monet ovat jopa kokeilleet tehdä ostoja. Tuliko tästä heti menestys? Ei aivan.

Useat ovat reagoineet kummallisiin tuotenimiin, jotka on kaikesta päätelleen käännetty käännöskoneella. Hieman outoa, koska Amazon etsi kielenkääntäjiä vasta vuosi sitten.

Ilmoitus

Yksi Amazonilla ostoksia aamun aikana tehneistä on ruotsalainen Tobias Bergström, strategiapäällikkö verkkokauppatoimittaja Avensialla. Hän reagoi Adidaksen vaatteeseen, jonka nimi on "Adidas barn torvåldtäkt Revigo 17" eli tuotemerkin nimestä löytyivät niin sanat lapsi kuin raiskaus.

En usko, että Adidas on aivan iloinen, kun heidän tuotemerkissään käytetään sanaa ”raiskaus” (våldtäkt), Tobias Bergström kirjoittaa.

 

”Ei mitenkään imponeeraavaa”

Sivustolta löytyy muitakin merkillisiä käännöksiä. Yksi esimerkki on Nintendo Switch-konsoli, jonka nimi sisältää käännöksen ”djurkors” eli "eläinristi". Tietojen mukaan yksi paita on niin ikään saanut sukupuolielimen nimen.

Tobias Bergström ja monet muut ovat reagoineet, että tuotteet, joita hän etsi olisi saanut jopa satoja kruunuja halvemmalla toisen tavarantoimittajan kautta, toimitus hänen tapauksessaan olisi vienyt kuusi päivää ja hinnat oli konvertoitu automaattisesti, toisin sanoen ne olivat summia, kuten 1184,17 kruunua.

Amazonasiantuntija, The Friendly-verkkokaupan perustaja Anna Nordlander on niin ikään reagoinut markkinapaikkaan.

Suurin yllätys on, että aiemmasta infosta huolimatta monet ”reviewsit” synkataan EU:sta ja se tarkoittaa, että ruotsalaisten myyjien on nopeasti saatava myynti käyntiin, jotta he eivät jäisi jälkijunaan. Muutoin se näyttää odotetunlaiselta, hieman sekavammalta ehkä. Automaattiset käännökset eivät ole aivan imponeeraavia ainakaan vielä, hän kirjoittaa Ehandelin toimitukselle.

Ilmoitus