Amazon ja Walmart tekevät yhteistyötä

Yrittävät pitää kiinni valta-asemastaan Intian verkkokauppamarkkinoilla.

Ilmoitus

Intia on yksi maailman nopeiten kasvavia verkkokauppamarkkinoita. Amazon ja intialaisen Flipkartin vastikään ostanut Walmart pyrkivät odotetusti saamaan kakusta mahdollisimman suuren palan.

Intialaiset viranomaiset pyrkivät kuitenkin lakimuutoksilla estää amerikkalaisjättien aikeita, verkkolehti Internet Retailer raportoi. Nyt kiistakumppanit Amazon ja Walmart tekevät yhteistyötä, jotta lakimuutokset eivät astuisi voimaan vielä helmikuun alussa, kuten tällä hetkellä näyttää.

Ilmoitus

Samat lähtökohdat kaikille

Intialaisviranomaiset haluavat lakisäädöksillä estää sen, että ulkomaalaiset toimijat ensisijaisesti markkinoivat sivustoillaan omia tai omien toimittajiensa tuotteita. Tämä vääristää heidän mukaan kilpailua.

Uudet säännökset tarkoittaisivat, että esimerkiksi Amazon ja Flipkart joutuisivat kohtelemaan kaikkia myyjiänsä tasapuolisesti. Internet Retailerin mukaan amerikkalaisjätit saavat osan tuotevalikoimansa toimittajilta, joita itse omistavat - ja tälllä tavalla voivat myydä tuotteita muita halvemmalla.

- Näillä yrityksillä on yli 20 miljardia dollaria kiinni intialaisessa markkinassa, sen takia he tekevät yhdessä työtä estäkseen näitä sääntöjä, analyytikko Satish Meena sanoo Internet Retailerin haastattelussa.