Amazon investoi omaan liikenneturvallisuuteen

Lanseeraa oman digitaalisen ajoseurantalaitteen.

USA:ssa, kuten monessa muussakin maassa, on vaatimus, jonka mukaan kuorma-autojen käyttöä on valvottava sähköisesti. Se toimii suurinpiirtein niin, että kuorma-auton sähkösysteemiin liitetään pieni yksikkö, joka muistuttaa henkilöautojen sähköistä ajoseurantaa. Ennen kaikkea valvonnan tarkoituksena on nähdä, etteivät kuljettajat työskentele liian pitkiä päiviä.

The Verde on saanut käsiinsä The Information-raportin, jonka mukaan Amazon on kehittänyt oman ELD, Electronic Logging Device-nimisen, seurantalaitteen. Se liitetään kuorma-autoihin, jotka ajavat verkkokauppiaan paketteja.

Ilmoitus

Investoimme aktiivisesti turvallisuusmekanismeihin koko toiminnassamme ja aloitimme äskettäin uusien sähköisten ajoseurantalaitteiden testaamisen, joita Federal Motor Carrier Safety Administration vaatii, joidenkin valittujen kuljetusliikkeiden kanssa nähdäksemme, että kuljettajien vaatimukset koskien tunteja ovat sääntöjen mukaiset, Amazon sanoo julkilausumassa.

He siis testaavat tällä hetkellä uutta yksikköä ja suunnitelmissa on mitä ilmeisimmin tarjota sitä yhtiöille, jotka kuljettavat Amazonin paketteja.

Amazon on aiemmin saanut kritiikkiä, kun he ovat kaavailleet kameroiden asentamista autoihin kuljettajien valvomiseksi. Oma ELD-järjestelmä on kuitenkin ehkä hitusen inhimillisempi ratkaisu ja se on myös viranomaisten vaatimus.

Eri asia on miten Amazon kerää dataa ja onko ELD:ssä ominaisuuksia, joita ei ehkä ole ollut olemassa aikaisemmin.